Много положения, много пропуски, дузпа и... 0:0 на мача на Каляри с Емполи

19:13
Много положения, много пропуски, дузпа и... 0:0 на мача на Каляри с Емполи

Каляри и Емполи завършиха 0:0 в мач от 18-тия кръг на Серия А. Домакините имаха по-чистите положения в мача, като техен гол бе отменен, а освен това пропуснаха и дузпа. Получилото се равенство не устройва нито един от двата отбора, тъй като с него и двата тима остават в зоната на изпадащите.

Първото полувреме не предложи кой знае какви положения за гол. Даниеле Малдини имаше добра възможност за Емполи в 13-ата минута, но шутът му мина в близост до вратата на домакините. Шест минути по-късно Пауло Аци от Каляри също стреля неточно от нелоша позиция. Опасен удар на Николо Камбиаги в 36-ата минута пък бе блокиран.

Втората част започна с натиск на Каляри, като в 56-ата минута Леонардо Паволети засече с глава центриране, но стражът на Емполи Елия Каприле успя да избие. Десетина минути по-късно сардинци откриха резултата. Николас Виола изпълни пряк свободен удар отдясно, Каприле не се намеси добре и позволи да бъде прехвърлен, а топката влетя в мрежата. Радостта на Каляри обаче бе кратка, тъй като след преглед с ВАР се видя, че има нарушение на Паволети срещу стража на Емполи и голът бе отменен. В 71-вата минута пък Камбиаги от гостите започна индивидуален рейд и стреля, но вратарят на сардинци Симоне Скуфет успя да избие.

В 80-ата минута настъпи ключов момент в мача, когато Себастиан Валукиевич наруши правилата в наказателното си поле срещу Паволети и реферът Фабио Мареска отсъди дузпа. Зад топката застана Николас Виола, чийто удар от бялата точка обаче бе спасен от Каприле и така домакините пропуснаха златен шанс да поведат. Каляри имаше още един много хубав шанс за гол, но в петата минута на даденото от съдията продължение резервата Андреа Петаня пропусна, останал очи в очи със стража на гостите.

Така с нулевото равенство Каляри има само една победа в последните си седем мача и е на 18-о място в класирането. Емполи остава без успех в шест поредни срещи и е с точка по-малко и едно място по-надолу от днешния си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация