Осимен поведе Наполи към успеха срещу Каляри

21:59
Осимен поведе Наполи към успеха срещу Каляри

Перфектни изяви на Виктор Осимен донесоха труден домакински успех на Наполи с 2:1 над Каляри в мач от 16-ия кръг на Калчото. Нигерийският нападател реализира първия гол в 69-ата минута, а шест минути по-късно изработи втория, вкаран от Хвича Кварацхелия. Между двете попадения гостите бяха изравнили чрез Леонардо Паволети (72’).

Този успех върна шампионите в топ 4 преди останалите срещи от кръга. За Наполи това е първа домакинска победа в Серия “А” от 27 септември насам.

Тимът от Неапол беше записал три загуби в последните си четири двубоя в шампионата, заради което и беше паднал надолу в класирането.

Сега футболистите на Валтер Мадзари показаха характер, но дълго време не успяваха да пречупят тима на Каляри. През първото полувреме удар на Амир Рахмани срещна страничната греда на вратата на гостите.

Натискът на Наполи донесе дългоочакваното попадение в 69-ата, когато мощно засичане на Осимен се оказа неспасяемо за Симоне Скуфет - 1:0.

Само три по-късно обаче пробив на Зито Лувумбо отляво доведе до центриране към Паволети и гол за 1:1.

Амбицираният Осимен обаче не се предаде и след още три минути се пребори с куп футболисти на Каляри в наказателното поле и подаде на Хвича за 2:1.

Минута преди края и късметът беше с Наполи след удар на Алберто Досена с глава, което профуча над гредата.

Мачът в Неапол започна с около 30-минутно закъснение, защото силният вятър в региона нанесе щети върху покрива на “Диего Марадона”, което пък наложи забавяне на влизането на феновете на стадиона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация