Ла Лига отказва да картотекира новото попълнение на Барса

19:08
Ла Лига отказва да картотекира новото попълнение на Барса

Новото попълнение на Барселона в атака Витор Роке все още не може да бъде регистриран. Това са обявили от Ла Лига, твърди Jijantes.

Становището на лигата е изненадало шампионите на Испания, които смятаха, че сметките им са точни и 18-годишният бразилец бързо ще получи картотека.

По принцип трансферът на Роке от Атлетико ПР беше договорен още преди началото на сезона, а планът беше той да пристигне в клуба чак през идното лято, тъй като и без това в бюджета на каталунците за заплати нямаше свободни средства за него.

Тежката контузия на Гави обаче промени нещата, защото според новите правила на Ла Лига “блаугранас” могат да използват 80% от годишната заплата на халфа за привличането на един и или повече футболисти (може и под наем - б.р.), като в сумата влиза и възнаграждението/възнагражденията им. Тези суми няма да бъдат включвани в общата сметка на клуба, която той дава за заплати и която се регулира от Ла Лига. Както е известно, точно това ограничение “връзва ръцете” на Барса от дълго време насам. При заплата на Гави от 7 млн. евро, това означава, че клубът разполага с 5,6 млн. евро.

Оказва се обаче, че има някакъв проблем и засега няма условия Витор Роке да бъде регистриран. Според някои информации проблемът е, че Барселона все още не е получил едни 40 млн. евро от продажбата на Barca Vision на Libero, които обаче предварително са били планирани като част от бюджета. Клубът дори е прехвърлил казуса с инвеститора Libero в съда.

Иначе самият Роке е в Барса от няколко дни насам и тренира с отбора. Според последните информации представянето му ще се състои в петък.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация