Лапорта: Имаме пълно доверие в Чави

18:56
Лапорта: Имаме пълно доверие в Чави

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде подробно интервю пред агенция “ЕFE”, в което говори за плановете за зимна селекция на каталунците и за кризата в тима през последно време.

Той изрази пълната си подкрепа към наставника Чави Ернандес: “Вярваме на Чави и той заслужава това. Имаме пълно доверие в него. Той е страхотен мениджър, защитава играчите си, а отношенията между мен и Чави остават отлични. Ако погледнете статистиките ни след мачовете, всички те са много добри. През този сезон на Чави му се наложи да преодолее много трудности, свързани с контузии, но той ги преодолява. В анализите си след мач е великолепен, казвам му го, когато слушам някоя от пресконференциите му”.

“Стремим се да спечелим всички състезания, всички, в които участваме. Сега ни предстои Суперкупата и ще започнем Купата на Краля срещу Барбастро.В първенството се отдалечихме се от върха, но сме трети и важното винаги е как ще завършим. В момента сме в криза и преките ни съперници поддържат темпото, но мисля, че и те ще бъдат в криза, а ние ще се подобряваме, защото възстановихме някои играчи, които бяха контузени и са основополагащи за този отбор”, каза още президентът на каталунците.

Лапорта обяви и плановете за зимна селекция на Барселона: “Ако можем да се вместим във финансовия феърплей, планът ни е да привлечем с полузащитник през януари, който ще бъде под наем, искаме да компенсира отсъствието на Гави. Ще искаме да повторим това, което направихме с Едгар Давидс преди години”.

Лапорта обяви още, че иска да задържи двамата португалци под наем Жоао Феликс и Жоао Кансело: “Агентът на играчите (Жорже Мендеш) и двата клуба (Атлетико Мадрид и Ман Сити), с които сме в добри отношения и с които се познаваме много добре, вече ни дадоха посоката, в която трябва да поемем, за да може да се приключат операциите и те да се присъединят към Барса. Интересуваме се те да не са под наем, а да принадлежат към отбора. Ще видим как ще се развият нещата. Когато настъпи моментът, ще се заемем с него. Смятам, че и операциите с Кансело, и с Феликс са операции, от които всички страни ще бъдат доволни”.

Президентът на Барселона говори и за новото попълнение Витор Роке, което ще заиграе за каталунците още от зимата: “Планираме пристигането му в края на декември или началото на януари, искаме Витор да е тук възможно най-скоро. Деко ми каза, че е отличен талант, така че очакваме от него да ни помогне много”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация