Тер Стеген се реши на операция, ще отсъства около 3 месеца

19:20
Тер Стеген се реши на операция, ще отсъства около 3 месеца

Титулярният вратар на Барселона Марк-Андре тер Стеген все пак ще се оперира, заради което вероятно ще пропусне следващите 2-3 месеца, предаде “Спорт”.

От три седмици насам германският национал се оплаква от болки в гърба, за които първоначално се смяташе, че са незначителни и той бързо ще се завърне под рамката. Това обаче не се случи.

Лекарите са преценили, че хирургическа интервенция веднага е най-удачното решение, за да бъде решен проблемът веднъж завинаги, а не след време евентуално да се стигне до по-дълго отсъствие на футболиста.

В тази връзка Тер Стеген е под сериозна въпросителна за първия мач на Барса от 1/8-финалите в Шампионската лига, който ще бъде на 13/14 или 20/21 февруари.

Първоначално самият страж е отказвал операция, защото иска да не губи форма и да може евентуално да се пребори с Мануел Нойер за титулярното място на вратата на Бундестима на Европейското първенство през следващото лято.

Със сигурност Тер Стеген ще пропусне поне десетина двубоя на тима в Ла Лига, един от групите на Шампионската лига, както и мачовете от финалната четворка за Суперкупата на Испания, които ще се проведат в средата на януари в Саудитска Арабия. Там съперници ще са Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Осасуна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация