Чави: Загуба на точки срещу Атлетико няма да ни откаже от първото място

17:50
Чави: Загуба на точки срещу Атлетико няма да ни откаже от първото място

Барселона влиза в дербито срещу Атлетико Мадрид от четвърта позиция в Ла Лига, а е много вероятно в началото на мача Реал Мадрид да е увеличил преднината си. Дербито от 15-ия кръг на Ла Лига е в неделя от 22:00 часа на “Монтжуик”.

Наставникът на шампионите Чави Ернандес признава, че има вероятно отборът му да не победи. “Ако не спечелим, разликата от върха ще набъбне. Но сезонът е дълъг. Очевидно е, че в момента не сме в най-добрата си форма, но трябва да вярваме, че ще направил силен мач и ще спечелим трите точки”, заяви треньорът.

“Очаква ни много важен тест срещу съперник от високо ниво, който е участник в Шампионската лига. При нас всяка седмица е така, защото сме Барса.

Като по правило ние ще владеем топката, а Атлетико ще ни пресира. Те са много силен физически отбор и в това отношение могат да доминират над нас. Ние обаче вярвам, че ще успеем да доминираме в притежанието на топката.

Роберт Левандовски е като машина, като робот, който не престава да тренира. Той никога не спира да работи върху това да става по-добър. Не се съмнявам, че ще продължи да бележи голове и да прави разликата. Трябва да го захранваме с повече подавания, за да успявая той да завършва.

Но пък и не сме зависими само от определени играчи, защото практикуваме стил, в който всички помагат с нещо. Когато някой загуби топката, друг веднага се опитва да поправи грешката му. Стремим се да стигаме до ситуация двама наши срещу един, както и да навлизаме навътре към вратата.

Много харесвам Алваро Мората и говорих с него, когато имаше възможност той да дойде при нас. В същото време е много интересна възможността още през януари да бъдем подсилени от Витор Роке. Да видим какво ще се случи, все още е рано", каза още Чави.

И този път титулярният вратар на Барса Марк-Андре тер Стеген няма да играе, след като не е възстановен след травмата си. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация