Чави вярва в шансовете на Барса за титлата

17:42
Чави вярва в шансовете на Барса за титлата

След 17 кръга Барселона изостава на 9 точки от върха в Ла Лига, което прави защитата на титлата трудна задача. Треньорът Чави обаче е оптимист, че отборът му има шанс отново да стигне до златните медали.

“Според мен има възможност пак да сме шампиони, но не трябва да се проваляме. Плащаме цената за наши грешки, губим точки. В същото време Жирона и Реал Мадрид не се дънят. Нужно е да го караме крачка по крачка. Засега е важно да завършим успешно първата част от сезона, а след това да направим по-силна втора. Наясно сме, че сега в Шампионската лига се представяме по-силно в сравнение с предишния сезон, докато в Ла Лига сме по-неубедителни. Но пак ще имаме нашия си момент в първенството, ще се борим за всички трофеи”, заяви наставникът.

В сряда вечер Барса приема последния в класирането Алмерия в мач от междинния 18-и кръг.

“Това е важен двубой след три мача, в които не успяхме да спечелим. Нуждаем се от победа. С три точки от тази среща бихме продължили да вярваме в титлата. Има още много кръгове и математически има шанс пак да сме на върха. Стана трудно, но действаме стъпка по стъпка”, продължи Чави.

Старши треньорът обяви, че през януари клубът ще търси нов футболист с профила на Гави, след като младият халф получи тежка контузия и няма да играе дълго време.

“Трудно е да намерим нов Гави, а и имаме проблем с финансовия феърплей. Но работим върху това”, заяви наставникът.

Това обаче е в противоречие с думите на спортния директор Деко, който преди около месец обяви, че Барселона няма да привлича нов футболист за заместник на испанеца.

В същото време обаче през януари каталунците със сигурност ще бъдат подсилени от 18-годишния бразилски нападател Витор Роке от Атлетико Паранензе. По принцип неговото идване в Европа беше договорено за през идното лято, но нещата се промениха заради контузията на Гави, която дава възможност на клуба да разполага с допълнителни средства.

“Скоро Витор ще бъде тук. Нека да му дадем възможност да привикне с новия живот. Според мен трансферът му може да се окаже на нивото на тези на Лионел Меси или Кристиано Роналдо, но нека да не го поставяме под напрежение”, призова Чави.

В края треньорът коментира и жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига, който отреди за съперник Наполи: “Излизаме срещу действащия първенец на Италия. Двата отбора се намираме в сходна ситуация. Треньорът им от шампионския сезон вече го няма. Ще бъде трудно, но целта ни е да продължим напред”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация