Барселона се провали и срещу Валенсия

00:14
Барселона се провали и срещу Валенсия

Тимът на Барселона стигна само до 1:1 при гостуването си на Валенсия в двубой от 17-ия кръг на Ла Лига, с което дава шанс на Реал Мадрид и Жирона да увеличат преднината си пред тях. Жоао Феликс беше точен за шампионите в 55-ата минута, а в 70-ата Уго Гийямон изравни. 

Това е трета поредна грешна стъпка на отбора на Чави Ернандес в рамките на последната седмица след загубите от Жирона за първенство и от Антверп в Шампионската лига.

Ако Жирона и Реал спечелят своите двубои от кръга, каталунците ще се окажат съответно на 9 и 7 точки от тях.

Като цяло отборът на Барса доминираше в повечето време и заслужено поведе след ювелирна комбинация в 55-ата минута. Донякъде изненадващо обаче домакините изравниха след неспасяем шут в 70-ата минута. В оставащото време Феран Торес и Рафиня пропуснаха чисти ситуации за Барса.

Жоао Кансело се завърна на десния бек на Барса, а шанс като титуляр вляво получи Алехандро Балде. Андреас Кристенсен седна на пейката. И този път нападателното трио за мач от Ла Лига беше съставено от Левандовски, Рафиня и Жоао Феликс. Звездата на домакините в атака Уго Дуро беше възстановен и започна двубоя.

Домакините имаха шанс да поведат още във 2-рата минута, но Иняки Пеня спаси удар на Роман Яремчук. Барса отговори с две възможности пред Левандовски. 

Полякът блесна с изключителна странична ножица в 28-ата минута, когато Мамардашвили спаси. Не след дълго последва опасен удар и на Педри, който докосна напречната греда.

Левандовски получи нов шанс в 35-ата, когато се устреми към вратата на Валенсия, но стреля неубедително.

Натискът на Барса стана по-силен с началото на второто полувреме. Лева и Гюндоган обаче отново не уцелиха вратата. 

Логичното се случи в 55-ата, когато Жоао Феликс най-накрая изведе Барселона напред - 1:0. Тогава той завърши на празна врата акция, започнала след блестящо подаване на Де Йонг към Рафиня и последващ пас на бразилеца към голмайстора.

И след гола предимството в играта продължи да бъде в полза на каталунския отбор. Феликс имаше още една възможност за попадение, а нова добра изява на Рафиня за малко да даде възможност на Гюндоган да нанесе изстрел от 7-8 метра. 

Този период на превъзходство на Барселона обаче беше развален от изненадващо донякъде попадение на Гийямон, с което резултатът беше изравнен. Халфът на Валенсия беше точен с неспасяем удар в 70-ата минута.

Каталунците веднага получиха възможност да си върнат преднината, след като в 73-тата Де Йонг "хвърли" поредния безгрешен пас и изведе резервата Феран Торес сам срещу Мамардашвили, но грузинецът спаси.

Също толкова чиста беше ситуацията в 82-рата, при която Рафиня се измъкна очи в очи с вратаря, но също не успя да реализира. Домакините удържаха и финалния натиск на Барса и заслужиха точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация