Годината свърши, мъките на Юнайтед - не

21:37
Годината свърши, мъките на Юнайтед - не

Нотингам постигна знаменита победа над Манчестър Юнайтед и нанесе поредния удар, който "червените дяволи" получават този сезон. Форест спечели с 2:1 на "Сити Граунд" и се отдалечи на пет точки от зоната на изпадащите. Николас Домингес откри резултата в 64-ата минута. Маркъс Рашфорд изравни след груба грешка на вратаря Мат Търнър в 78-ата минута, но малко по-късно Моргън Гибс-Уайт се разписа.

Домакините стартираха на скорост и още в първата минута стигнаха до удар към Онана. Опитът на Домингес бе блокиран от Майну. Следващата добра атака завърши с удар на Крис Ууд. В 12-ата минута гостите се разминаха с попадение. Еланга центрира, а Варан отклони топката, което заблуди Онана и за щастие на двамата кълбото излезе в ъглов удар.

Последва период, в който Ман Юнайтед владееше повече топката, но без да сътвори нещо съществено. "Червените дяволи" нямаха идеи как да затруднят съперника в офанзивен план, но разлика от някои мачове през този сезон се бореха. Нотингам обаче не им отстъпваше в това отношения. Тимът на Еспирито Санто организираше по-опасни атаки, но и той не стигна до чисти положения през първото полувреме.

На почивката Тен Хаг извади Майну и пусна на негово място Скот Мактоминей. Рашфорд, който бе незабележим през първото полувреме, провали добра възможност след много лошо подаване. Форест отговори с няколко опасни атаки, от които не се възползва. Айна преодоля Уан-Бисака в наказателното поле, но не успя да намери съотборник. В 54-ата минута на терена се появи Амад Диало, който замени контузилия се Антони. За бившия играч на Аталанта това е първи мач за този сезон, след като дълго време лекуваше контузия.

Гостите бяха близо до откриване на резултата в 55-ата минута. Уан-Бисака намери Далот пред наказателното поле на съперника. Португалецът нанесе прекрасен удар, а топката се удари в лявата греда на Търнър. След час игра Рашфорд притесни Тен Хаг. Няколко минути той лежеше на терена след неприятно падане, но в крайна сметка се изправи и продължи мача. Подновяването на срещата донесе неприятен момент за "червените дяволи". Защитата на гостите бе напълно дезорганизирана и топката стигна до Монтиел в наказателното поле. Той отклони към Домингес, а прецизният удар на аржентинеца намери мрежата.

След като получи гол, Манчестър Юнайтед се сети, че може да играе в атака и бързо създаде няколко опасности пред вратата на съперника. При една от тях Гарначо пробва акробатично отиграване, но не намери целта. Гостите вдигнаха оборотите и натиснаха. Те получиха сериозна помощ от вратаря на домакините. Мат Търнър успя да поправи първата си грешка, но при втората бе наказан. Той опита подаване, което бе пресечено от Гарначо. Аржентинецът, нетипично за него, реши да подава вместо да стреля и отлично намери Рашфорд, който изравни резултата.

Попадението още повече вдъхнови "червените дяволи" и те тръгнаха напред в търсене на победата. Удар на Ериксен бе отразен от Търнър. Нещата обаче бързо се промениха и охладиха ентусиазма на гостите. В 82-ата минута Йейтс напредна и пусна към бившия играч на Ман Юнайтед Еланга, който намери Гибс-Уайт, оставен непокрит на отлична позиция. С много хубав удар той не остави шансове на Онана и вдигна на крака "Сити Граунд".

НОТИНГАМ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1

1:0 - Домингес 64'
1:1 - Рашфорд 78'
2:1 - Гибс-Уайт 82'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация