Нотингам превзе "Сейнт Джеймсис Парк"

16:39
Нотингам превзе "Сейнт Джеймсис Парк"

Нотингам развали коледното настроение на феновете на Нюкасъл, след като спечели с 3:1 на "Сейнт Джеймсис Парк". След седем мача без успех Форест победи на един от най-негостоприемните стадиони във втория мач на Нуно Еспирито Санто като треньор на гостите. Неговият тим има пет отбелязани гола след пристигането на португалеца.

"Свраките" поведоха след гол на Александър Исак в 23-ата минута от дузпа. Крис Ууд изравни в самия край на първото полувреме, а след това даде преднина на Нотингам в 53-ата минута. Новозеландският нападател оформи своя хеттрик след час игра. С този успех Форест се отдалечи на пет точки от зоната на изпадащите. Нюкасъл пък записа трета загуба в последните си четири мача в първенството.

Още в началото Нотингам показа, че не е пристигнал на "Сейнт Джеймсис Парк", за да играе предпазливо. Във втората минута сериозна грешка на Майли подари топката на Гибс-Уайт в наказателното поле, но той стреля неточно. Постепенно домакините започнаха да контролират събитията на терена и да притискат съперника. Те поведоха в 23-ата минута. Прекрасно подаване на Майли намери Исак в наказателното поле и той бе спънат от Айна. Шведът реализира отсъдената дузпа.

Монтиел блокира удар на Гордън, който бе изведен на прекрасна позиция. Пред другата врата Еланга не бе далеч от изравняване, но стреля покрай вратата. Малко по-късно отново шведът получи отлична възможност, но ударът му бе в обсега на Дубравка и той се справи. Защитата на Форест също имаше доста работа.

В самия край на първата част гостите изравниха след отлична комбинация, която матира защитата на съперника. Еланга бе изведен отдясно и намери Ууд пред опразнената врата. Остана време и за един удар с глава на Исак, който бе непокрит, но прати топката към Търнър и той я изби. Ситуация имаше и пред другата врата, където Дубравка спря Хъдсън-Одой.

След почивката темпото продължи да е доста високо, но мачът претърпя неочаквано развитие. Прекрасно подаване на Еланга изведе Ууд, който отлично завърши и изведе Нотингам напред в резултата. Новозеландецът оформи своя хеттрик няколко минути по-късно, след като защитата на Нюкасъл отново се оказа изненадана.

Головите ситуации продължиха и пред двете врати. Еланга изигра силен мач и се отчете с две асистенции, но на няколко пъти завършващият му удар не бе на ниво. Майли бе близо до гол, след като стреля през море от тела, а топката мина покрай гредата. "Свраките" опитаха да натиснат и нападаха, но малко хаотично. Те имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Ниакате, но преценката бе, че няма нарушение. Форест като цяло се справи с атаките на съперника в края и не му позволи да го притисне.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация