Новият нападател на Барселона потегля към каталунската столица

18:33
Новият нападател на Барселона потегля към каталунската столица

Новият нападател на Барселона Витор Роке ще отлети от родната си Бразилия за каталунската столица през следващите 24 часа, съобщава Фабрицио Романо. Младият играч ще пристигне в сряда, след което ще се присъедини към съотборниците си за подготовката на първия мач на тима за новата година, който е гостуване на Лас Палмас на 4 януари. Според „Мундо Депортиво“ Роке ще бъде представен официално като футболист на каталунците пред местните медии ден по-рано.

Както е известно, Барса привлече 18-годишния талант още през лятото, като той доигра сезона в Бразилия в досегашния си клуб Атлетико ПР. Договорът на Роке с „блаугранас“ е до лятото на 2031 година, като откупната му клауза е 500 млн. евро. Клубът плати за него 30 млн. евро, като още 26 млн. евро са под формата на бонуси за трофеи и представяне. Има договорени още 5 млн. евро, в случай че футболистът завърши в топ 3 за „Златната топка“ в бъдеще.

За Атлетико ПР Роке изигра общо 81 мача с 28 гола и 11 асистенции. Също така през март той дебютира за националния отбор на Бразилия. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация