Атлетико Мадрид победи Севиля с любимия си резултат

19:51
Атлетико Мадрид победи Севиля с любимия си резултат

Атлетико Мадрид победи с 1:0 Севиля в отложен мач от Ла Лига. Единственото попадение за “дюшекчиите” дойде веднага след почивката и бе дело на току-що влезлия Маркос Йоренте, като при гола Серхио Рамос не успя да се намеси по най-добрия начин. С успеха Атлетико Мадрид се изравни по точки с Барселона в класирането. Севиля пък остава на 15-о място в класирането, със само един успех в последните 12 срещи.

Oще в 3-тата минута Алваро Мората можеше да открие, след като бе изведен от Родриго де Пол, но стреля в тялото на вратаря на Севиля Марко Дмитрович. Няколко минути по-късно Антоан Гризман полути топката в наказателното поле на гостите, но се засуети и не успя да отправи изстрел. В 23-ата минута отново французинът пробва късмета си с далечен шут, но бе неточен. Атлетико продължи натиска си, като седем минути по-късно Мората стреля, но в ръцете на Дмитрович. Така при нулево равенство приключи първата част.

Второто полувреме започна с моментален гол за Атлетико. Влезлият като резерва на полувремето Маркос Йоренте получи отлична топка от Коке и опита да намери Мората с пас. Серхио Рамос успя да пресече подаването, но изчистването отново попадна в Йоренте, който с плътен удар откри резултата - 1:0 за Атлетико. Севиля опита да се върне в мача, но последователни удари на Лукас Окампос и Оливер Торес бяха блокирани. Йоренте пък можеше да вкара втория си гол в 66-ата минута, но ударът му от воле бе неточен.

Четири минути по-късно положението на дюшекчиите силно се утежни, след като Чаглар Союнджу след преглед с ВАР бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. Това накара Диего Симеоне да извади Антоан Гризман, а французинът бе много недоволен от смяната, като в този мач играчът не успя да подобри рекорда на Луис Арагонес от 173 гола за Атлетико. В 79-ата минута Серхио Рамос пробва да се реваншира за грешката си и стреля от пряк свободен удар, но бе неточен. Минута преди края на редовното време пак Йоренте остана очи в очи с Марко Дмитрович и можеше да реши всичко, но стреля в тялото на сръбския вратар на Севиля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация