Миризмата на пари опияни всички в Реал и започнаха с небивалиците: Това е велик ден за историята

14:30
Миризмата на пари опияни всички в Реал и започнаха с небивалиците: Това е велик ден за историята

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изрази в официална декларация задоволството си от решението на съда на Европейския съюз, според което има злоупотреба с господстващо и конкурентно положение от страна на УЕФА и ФИФА. Двете организации заплашваха със санкции отборите, които стоят зад проекта за Европейска Суперлига.

Цялата декларация на президента на Реал Мадрид:

“Приветстваме с голямо задоволство решението на Съда на ЕС. През следващите няколко дни ще проучим подробно обхвата на това решение, което е от голямо историческо значение. Европейският футбол никога няма да бъде монопол и от днес клубовете ще бъдат господари на съдбата си. Виждаме, че сме в състояние да насърчаваме състезанията, които разглеждаме. Европа на свободите триумфира.

Законът, разумът и свободата надделяха. Преди седемдесет години направихме огромна крачка за футбола със създаването на Европейската купа и сега сме длъжни да дадем на футбола необходимия му тласък. Тя ще бъде отворена за всички, ще се основава на спортни заслуги и зачитане на финансовия феърплей. Преди всичко тя ще защитава играчите и ще вълнува феновете по целия свят. Никой не е казал, че премахването на монопола ще бъде лесно. Имаме възможност да въведем прозрачно управление, което да съжителства с новите технологии.

Намираме се в началото на едно ново време, ще можем да работим свободно и без заплахи, с цел иновации и подобряване на футбола. От днес настоящето и бъдещето най-накрая са в ръцете на клубовете и феновете. Съдбата ни принадлежи на нас и пред нас стои голяма отговорност. За този ден ще се говори като нова ера, това е велик ден за историята на футбола".

Както е известно, именно Реал Мадрид и Барселона са най-големите радетели на проекта за Суперлигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация