С кански мъки Барселона надделя над Алмерия

00:42
С кански мъки Барселона надделя над Алмерия

Барселона изигра поредния си неубедителен мач и имаше много проблеми срещу последния в класирането Алмерия на "Камп Ноу". Все пак каталунците успяха да стигнат до успех с 3:2. В отсъствието на многобройните контузени играчи в герой за домакините се превърна капитанът Сержи Роберто, който отбеляза два гола.

Рафиня откри резултата в 33-ата минута, но малко преди почивката Лео Баптищао изравни. Сержи Роберто се разписа след час игра, а грешка на вратаря Иняки Пеня позволи на Едгар Гонсалес да направи 2:2. Роберто вкара втория си гол в мача в 83-ата минута и с това донесе победата на Барса.

Победата бе изключително важна за тима на Чави Ернандес след серия от три поредни мача без успех. Каталунците временно се изкачиха на трето място, като изостават на шест точки от лидера Жирона, който утре гостува на Бетис. За тях това беше последният официален мач за годината, но след два дни те ще играят контрола в САЩ. Алмерия пък си остава единственият отбор в Ла Лига без победа от началото на сезона и стабилно е окупирал последното място.

Срещата очаквано започна със сериозно предимство на домакините. Те стигнаха до отлична възможност да поведат още в седмата минута. Тогава след ъглов удар Сержи Роберто бе оставен напълно непокрит, но ударът му с глава не бе убедителен и Максимиано успя да го отрази. Алмерия обаче не бе пристигнал само да се защитава. Гостите организираха добра атака в 13-ата минута и след ниско центриране Араухо се размина с топката и тя се озова в Рамазани, който бе на прекрасна позиция. Белгиецът не се възползва по най-добрия начин и ударът му бе блокиран от Кансело.

Гостите започнаха да се чувстват по-комфортно на "Камп Ноу", след като видяха, че в играта на съперника няма острота и много идеи как да преодолеят защитата им. На няколко пъти Алмерия предоля защитата на каталунците отдясно, но след това се стигаше до грешно отиграване. Тимът на Гайса Гаритано обаче не се справяше добре при статични положения. В 33-ата минута след ъглов удар Араухо стреля с глава, Максимиано направи добро спасяване, но топката отиде в Рафиня и той я прати в мрежата.

Левандовски за пореден път показа, че този сезон не е на обичайното си ниво. След грешка в защитата на съперника той получи подарък и бе с топката в наказателното поле. Полякът финтира и отправи удар, но той не бе достатъчно добър и вратарят се справи с него. Отбраната на Барса върна жеста и също допусна грешки, но гостите не се възползваха.

Алмерия обаче изравни в 41-ата минута. Грешка на Араухо позволи на Арибас да изведе Баптищао сам срещу Пеня и той го преодоля. Първоначално голът не бе признат поради засада, но разглеждането с ВАР показа, че такава няма и "Камп Ноу" бе шокиран. Играчите на Барса също изглеждаха в шок, тъй като в оставащото време до почивката гостите създодоха още няколко положения и каталунците трябваше да се радват, че не губят, когато се прибираха в съблекалнята.

Чави направи двойна смяна на почивката. Той извади Кристенсен и Жоао Феликс, а на тяхно място пусна Кунде и Феран Торес. Каталунците започнаха по-активно второто полувреме и създадоха няколко положения. Левандовски великолепно изведе Феран с пета, но резервата не успя да преодолее вратаря. Полякът също пробва удар от границата на наказателното поле, но топката отиде прекалено близо до Максимиан и той се справи.

Все пак Барса стигна до гол след час игра. След ъглов удар Сержи Роберто великолепно насочи с глава топката и я прати в мрежата. След попадението домакините заиграха малко по-освободено и последваха няколко добри атаки, но те не бяха завършени добре. Така се стигна до 71-ата минута, когато Иняки Пеня изпусна топката, след като бе блъснат от Араухо и Едгар Гонсалес я насочи към опразнената мрежа.

Домакините отново изпаднаха в шок за известно време, а след това тръгнаха в атака. Гюндоган, който не се отличи с нещо до този момент, направи невероятен пропуск в 78-ата минута. Левандовски отклони топката с глава и германецът се намираше на метър от вратата, но не успя да уцели кълбото. Малко по-късно Сержи Роберто показа как се завършва, след като бе изведен от Левандовски и направи резултата 3:2.

Драмата обаче не бе приключила и каталунците трепериха до последната секунда. Малко преди края на редовното време след центриране от фал Баба насочи с глава топката, а Иняки Пеня направи отлично спасяване и се реваншира за грешката си при втория гол на гостите. В последната част на двубоя Барса имаше възможности да стигне и до нов гол.

БАРСЕЛОНА - АЛМЕРИЯ 3:2

1:0 - Рафиня 33'
1:1 - Баптищао 41'
2:1 - Сержи Роберто 60'
2:2 - Гонсалес 71'
3:2 - Сержи Роберто 83'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация