Аугсбург препъна Борусия Дортмунд

20:25
Аугсбург препъна Борусия Дортмунд

За втори пореден сезон Борусия Дортмунд ще зимува извън топ 3 в Бундеслигата. Това стана факт след поредния неубедителен резултат на вестфалци, които този път стигнаха само до 1:1 при гостуването си на Аугсбург в мач от 15-ия кръг.

До паузата остава още само един кръг, а “жълто-черните” са на 3 точки и с мач повече от РБ Лайпциг, като на всичко отгоре са със значително по-лоша голова разлика.

След този “хикс” в Бавария Дортмунд вече има само една победа в последните си шест мача от германския шампионат.

Осминафиналистът в Шампионската лига се оказа догонващ в резултата в 23-тата, когато Ермедин Демирович вкара за Аугсбург. Интересното при тази ситуация беше, че съдиите от ВАР прецениха, че главният арбитър Матиас Йоленбек е допуснал грешка, не отсъждайки нарушение на Демирович срещу Нико Шлотербек. Арбитърът изгледа повторение на монитора край терена, но потвърди първоначалното си решение, че всичко е изрядно и голът е редовен.

Борусия изравни чрез Донийл Мален в 35-ата минута.

През второто полувреме, особено към края на двубоя, превъзходството на Дортмунд беше огромно и тимът пропусна куп положения. В добавеното време обаче и домакините имаха един шанс за победен гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация