Борусия Дортмунд с дубъл срещу Нюкасъл

21:41
Борусия Дортмунд с дубъл срещу Нюкасъл

Борусия Дортмунд направи решителна крачка към класирането в следващата фаза и спечели с 2:0 домакинството си на Нюкасъл в мач от четвъртия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Точни за германците бяха Никлас Фулкрюг (26’) и Юлиан Брант (79’). Момчетата на Един Терзич изнесоха отличен двубои и поне донякъде се реваншираха на феновете си след тежката загуба, която допуснаха от Байерн (Мюнхен) през уикенда.

Домакините започнаха много активно двубоя и в по-големи периоди се задържаха в предни позиции, като разиграваха добре. В 13-ата минута Никлас Фюлкруг отправи много силен удар, но Ник Поуп се справи. Малко след това и Адейеми опита да завършва с левия крак, но отново английският страж спаси.

Постепенно първоначалния устрем на домакините тъкмо сякаш започна леко да намалява, но точно тогава се стигна до 26-ата минута, когато те осъществиха многоходова атака, която доведе до откриването на резултата. Топката на няколко пъти да оставаше в техни играчи и с късмет, накрая стигна до Забитцер в наказателното поле, австриецът намери Фулкрюг, който отблизо я прати в мрежата за 1:0.

Най-интересното положение на сметката на Нюкасъл дойде в последните секунди на първата част, когато Жоелингтон стигна до топката след корнер и стреля точно, но слабо. Двата тима започнаха на високи обороти и втората част, а само в рамките на пет минути Ник Поуп трябваше на два пъти да се намесва, за да предотвратява второ попадение.

Играчите на Еди Хау също имаха добра възможност, но липса на съсредоточеност им попречи да стигнат до удар. В 56-ата минута “свраките” пропуснаха отлична възможност чрез Жоелингтон, който стигна до хубаво центриране на Ливраменто, но отблизо не успя да нацели вратата.

Домакините отговориха почти веднага с удар на Юлиан Брандт. Те също вдигнаха оборотите в следващите минути и осъществяваха атаки на скорост, но нямаха късмет в завършващата фаза. Така все пак се стигна до 79-ата минута, когато домакините спечелиха топката след корнер пред тяхната врата, Адейеми намери по великолепен начин Юлиан Брант в предни позиции, той напредна и реализира за 2:0.

С тази победа Борусия (Дортмунд) оглави класирането в група F със седем точки преди малко по-късно тази вечер Милан и ПСЖ да изиграят своя сблъсък. Нюкасъл също продължава да запазва своите шансове за класиране напред, като до момента има четири точки и заема третото място в подреждането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация