Впечатляваща победа за Борусия Дортмунд над Борусия Мьонхенгладбах

19:01
Впечатляваща победа за Борусия Дортмунд над Борусия Мьонхенгладбах

Борусия Дортмунд постигна обрат от 0:2 и стигна до победа с 4:2 при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах. Гостите поведоха с два гола с попадения на Роко Райтц и Куадио Коне след силно начало на двубоя, но тимът на Един Терзич обърна нещата още до почивката. Мартес Забитцер и Никлас Фюлкруг се разписаха в рамките на две минути и резултатът бе изравнен. 19-годишният англичанин Джейми Байноу-Гитенс изведе "жълто-черните" напред в края на първата. В самия край на двубоя резервата Донийл Мален се разписа.

Борусия (Д) се представя колебливо от началото на сезона, но на "Сигнал Идуна Парк" има известно постоянство и тимът записа пета победа в последните си шест мача във всички турнири на своя стадион. Отборът на Терзич се възползва от загубата на РБ Лайпциг и го изпревари, като вече е четвърти в класирането.

Срещата започна на високо темпо с опити и на двата отбора да атакуват. Домакините стартираха уверено, но ситуацията бързо се промени. В 13-ата минута Райтц бе изведен зад защитата с великолепно подаване от Плеа, напредна и преодоля Кобел. Попадението обърка Дортмунд и последва силен период за гостите.

Мьонхенгладбах преодоля защитата на съперника още веднъж в 19-ата минута, но попадението на Плеа не бе зачетено поради засада. След кратък период за затишие гостите поведоха с два гола след великолепно изпълнение на Коне. След ъглов удар защитата на "жълто-черните" не изчисти добре топката, тя попадна във французина, който я задържа, освободи си пространство за удар и се разписа.

В този момент головете започнаха да валят, както изливащия се над стадиона силен дъжд. Домакините се върнаха в мача секунди след гола на Коне. Блестяща контраатака бе започната от Ройс, който открадна топката, изнесе я и намери Брант. Той стигна до наказателното поле, преодоля бранител и центрира към Забитцер, който стреля от въздуха и след рикошет топката се озова в мрежата. Следващата атака на Борусия (Д) също завърши с гол. Дълго подаване бе отклонено с глава от Байноу-Гитенс към Фюркруг и той с великолепен удар преодоля вратаря на гостите.

След изравняването тимът на Терзич заигра по-уверено и контролираше събитията на терена. В края на първото полувреме обратът бе пълен. Гостите загубиха топката пред наказателното си поле и Байноу-Гитенс се разписа с прецизен удар. В добавеното време Дортмунд можеше да стигне до още един гол, но Николас отрази удар на Ройс от малък ъгъл.

През второто полувреме "жълто-черните" доминираха и пропуснаха няколко добри възможности малко след почивката. Байноу-Гитенс на два пъти се размина с ново попадение, а в 56-ата минута Ройс удари греда след изпълнение на фал. Въпреки създадените шансове, преднината на домакините си оставаше само един гол.

Това доведе до нервни минути в края, когато Мьонхенгладбах организира няколко опасни атаки, а Крамер бе близо до изравнителен гол. В края на добавеното време Дортмунд стигна до четвърто попадение, след като вратарят на гостите бе отишъл за ъглов удар при другата врата и резервана Донийл Мален напредна от центъра и прати топката в опразнената врата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация