Дортмунд и ПСЖ приключиха при резултат, при който и двата тима останаха доволни

00:52
Дортмунд и ПСЖ приключиха при резултат, при който и двата тима останаха доволни

Пари Сен Жермен успя да се класира за осминафиналите на Шампионската лига, въпреки че завърши 1:1 при гостуването си на Борусия Дортмунд. Този резултат устройваше и германците, които завършиха на първо място в група "F" на Шампионската лига. Тимът на Луис Енрике е с равен брой точки с Милан, но поради по-добрите си показатели в директните двубои завърши втори в групата.

На "Сигнал Идуна Парк" двата отбора изиграха изключително атрактивен двубой с множество положения и пред двете врати и много пропуски. Карим Адейеми откри резултата в 51-ата минута, а Уарен Заир-Емери изравни пет минути по-късно.

Срещата започна на високо темпо, а домакините имаха леко предимство в първите минути. Първото спасяване трябваше да прави Донарума след удар от въздуха на Ройс. ПСЖ отговори с изстрел на Витиня от дистанция, с който Кобел се справи. В 14-ата минута Борусия имаше великолепен шанс да поведе. Фюлкруг свърши отлична работа и сложи топката на пътя на Волф, който от прекрасна позиция стреля покрай вратата.

Тази ситуация сякаш мотивира гостите и последва поредица от фантастични възможности за гол. Първата бе пропиляна от Лий, но най-вероятно щеше да бъде отсъдена засада. Топката стигна до корееца след комбинация между Заир-Емери и Коло Муани. Секунди по-късно Мбапе бе изведен зад защитата, преодоля Кобел и насочи топката към опразнената врата, но тя не се се озова в мрежата, защото Зюле успя да я избие.

В този период парижани имаше сериозно предимство и успяваха да се възползват от слабостите в защитата на съперника. Това обаче не водеше до голове. В 20-ата минута хубав удар на Баркола срещна лявата греда зад Кобел. Малко по-късно Коло Муани направи следващия огромен пропуск. Великолепно подаване на Мбапе го изведе сам срещу вратаря. Той пусна технично топката покрай стража, но тя мина на сантиметри от вратата.

Дортмунд успя да се съвземе в средата на първата част и веднага стигна до възможност пред другата врата. Донарума направи отлично спасяване след удар на Ройс. В 33-ата минута Адейеми направи невероятен пропуск. След удар на Йоджан вратарят на гостите изби, но топката отиде в Адейеми, който от няколко метра не успя да уцели вратата.

Последната част на първата част двата отбора сякаш си дадоха кратка почивка и ситуациите пред двете врати намаляха. Те компенсираха с два големи шанса в самия край на първото полувреме. Мбапе изведе Коло Муани на отлична позиция. Той отново не успя да се справи, като този път и Кобел излезе отлично и спаси. При последвалата атака към другата врата се стигна до фал след пробив на Байноу-Гитънс. Ройс центрира и намери Хумелс сам в наказателното поле. Опитният бранител засече топката с глава, но и той не уцели вратата.

След почивката шоуто на "Сингнал Идуна Парк" продължи с пълна сила. Донарума трябваше да се справя с мощен удар на Брант, а удар на Хикими бе блокиран. Мароканецът обаче не справи с дефанзивните си задачи малко по-късно. В 51-ата минута той сбърка на два пъти, а шпагат на Бенсебаини позволи на Фюлкруг да получи топката в наказателното поле. Нападателят отлично задържа и пусна към Адейеми, който откри резултата.

Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като проблемите им в защита отново излязоха на преден план. След пробив на Мбапе топката стигна до Заир Емери пред наказателното поле. Той има много време да насочи удара си и насочи кълбото към долния десен ъгъл на Кобел. Това беше първият гол на 17-годишния талант в Шампионската лига.

След час игра на терена се появи Дониел Мален, който малко след влизането си пробва рефлексите на Донарума. Терзич направи още смени, а неговият тим сякаш заигра по-консервативно. Домакините обаче продължаваха да оставят огромни пространства, пред които да минават атаките на съперника. Мбапе бе близо до гол в 72-ата минута, но топката мина покрай вратата. Малко по-късно той бе изведен сам срещу вратаря и отбеляза. Разглеждане с ВАР обаче отмени попадението поради засада.

ПСЖ имаше предимство в последната част на двубоя, но за известен период не създаваше положения. С оглед на развитието на другия мач в групата равенството класираше и двата отбора напред и те не предприемаха излишни рискове. Дортмунд организира две по-остри атаки, докато гостите предпочитаха да държат топката в свое притежание.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:1

1:0 - Адейеми 51'
1:1 - Заир-Емери 56'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация