Приятелско реми между ПСВ Айндховен и Арсенал

00:00
Приятелско реми между ПСВ Айндховен и Арсенал

ПСВ Айндховен и Арсенал завършиха наравно 1:1 в последен сблъсък от програмата на група B в Шампионската лига. По този начин и двата тима си осигуриха място в следващата фаза на турнира, като за домакините именно точката днес се оказа решителна. “Артилеристите” си бяха осигурили първото място в групата още преди седмица. Едуард Нкетия (42’) откри резултата в полза на лондончани в края на първата част, но Йорбе Вертесен (50’) възстанови равенството и в крайна сметка класира своя тим.

Първата отлична възможност за откриване на резултата дойде в шестата минута, когато Малик Тилман изведе отлично Йохан Бакайоко отдясно, той надбяга Якоб Кивиор и на свой ред пусна успореден пас, но там с общи усилия Аарън Рамсдейл и Уилям Салиба успяха да блокиран Патрик ван Анхолт от това да нанесе завършващ удар. “Филипсите” пропуснаха нова добра възможност в 19-ата минута, когато Джордан Тезе центрира отдясно, Йорбе Вертесен изпревари Салиба и стреля с глава, но топката срещна дясната греда.

Гостите от Арсенал опитваха да залагат на обичайния си стил с много подавания, което даде резултат малко преди изтичането на половин час игра, когато Мохамед Елнени с хубав удар на свой ред нацели гредата на противника. Отново Салиба трябваше да се намесва решително, за да предотврати попадение в мрежата на Рамсдейл в 34-ата минута, когато играчите на ПСВ Айндховен за пореден път осъществиха отличен бърз преход, на висока скорост успяха да превземат доста пространство, но френският бранител бе на място, когато се стигна до изстрел.

Постепенно футболистите на Микел Артета овладяха топката и започнаха да разиграват доста по-уверено топката. Така се стигна до 42-ата минута, когато Седрик Соареш и Рийс Нелсън разиграха много добре на дясното крило, след което последният намери Еди Нкетия в добра позиция в наказателното поле и той показа отличен нюх на централен нападател, реализирайки точно до гредата за 0:1.

Правещият добър мач до момента Бакайоко направи добър пробив в добавеното време на първата част, но изстрелът му от границата на наказателното поле бе спасен от Рамсдейл.

Момчетата на Петер Бош демонстрираха решимостта си бързо да стигнат до попадение още в самото начало на второто полувреме, когато осъществиха хубава атака, завършила с удар на нацелилия гредата малко по-рано в двубоя Йорбе Вертесен. Само минутка след това домакините се възползваха от изнеслия се в предни позиции тим на Арсенал и топка от центъра на терена намери Рикардо Пепи в свободна зона, той пък прати именно към отличилия се вече Вертесен, който с левия си крак реализира за 1:1. Тимът на Петер Бош продължи да е активен и в следващите няколко минути отново опита да прати играта дълбоко в противниковата половина.

Играчите на Арсенал отговориха с влизане на Рийс Нелсън в наказателното поле, но крилото стреля встрани на вратата вместо да потърси свой съотборник на по-изгодна позиция. Домакините пък още в ответната си атака нацелиха гредата на лондончани за втори път тази вечер, като този път Исмаел Сайбари.

Гостите от Арсенал стигнаха до гол в 82-ата минута, когато нарушение малко след централния кръг бе пратено силно и доста високо около точката за дузпа, вратарят Валтер Бенитес излезе много неразчетено, бе изпреварен от Якоб Кириор, който с глава се разписа. Повторенията обаче показаха, че друг бранител - Габриел е бил в засада и гола бе отменен.

Пред домакините се отвори отлична възможност за попадение в последната минута на редовното време след грешка на Габриел, който се размина с топката малко след централния кръг, тя отиде в краката на Гуус Тил да напредне добре, но ударът му премина покрай десния стълб на вратата. В последните секунди на добавеното време и играчите на Арсенал отправиха опасен удар в търсене на победата, но стражът на домакините запази равенството като краен резултат и в крайна сметка подсигури мястото на ПСВ в следващата фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация