ПСВ осъществи обрат срещу Севиля, за който ще се говори дълго

21:53
ПСВ осъществи обрат срещу Севиля, за който ще се говори дълго

ПСВ Айндховен осъществи страхотен обрат като гост на Севиля, като победи с 3:2 след като губеше с 0:2 в изключителен мач от група "B" на Шампионската лига. Серхио Рамос откри за домакините в 25-ата минута, а Юсеф Ен-Несири удвои в 47-ата минута, но Исмаел Сайбари върна едно попадение за "филипсите" в 68-ата минута, а автогол на Неманя Гудел в 82-рата минута възстанови равенството. Рикардо Пепи пък донесе пълен обрат за нидерландския тим с гол във втората минута на продулжението на редовното време. Така ПСВ Айнховен запази всички шансове за класиране в следващата фаза на Шампионската лига, като ще се надява Ланс да не печели срещу Арсенал в Лондон. Севиля пък загуби всякакви шансове за класиране на осминафиналите, като все още имат теоретичен шанс за продължаване в любимия си турнир - Лига Европа.

Попадението на Серхио Рамос пък бе под номер 10 000 в историята на груповата фаза на Шампионската лига, а с него ветеранът изравни постижението на други легенди - Роберто Карлош и Жерар Пике, които имат рекордните за защитници 16 попадения в турнира. За негово съжаление обаче той няма да го запомни с добро.

В предишната среща двата тима завършиха драматично 2:2, като "филипсите" изравниха в последните секунди на мача.

Севиля излиза в традиционната за тима формация 4-3-3, като атаката на тима ще водят Лукас Окампос, Юсеф Ен-Несири и Доди Лукебакио. Ветеранът Серхио Рамос, който бе изгонен при загубата от Реал Сосиедад с 1:2 през уикенда, също започва като титуляр за андалусийците.

ПСВ Айндховен също ще бъде с трима нападатели в предни позиции. Наставникът Петер Бош е избрал Йохан Бакайоко, Люк де Йонг и Ървинг Лосано да водят атаката на "филипсите".

Мачът започна с няколко корнера за Севиля, при един от които Серхио Рамос стреля неточно с глава. ПСВ пък отговори с опасно центриране, при което Марко Дмитрович не се намеси по най-добрия начин, но не последва нищо опасно. Така се стигна до 25-ата минута, когато Иван Ракитич центрира от пряк свободен удар, а Серхио Рамос бе оставен непокрит и успя да чукне топката с левия си крак в мрежата - 1;0 за Севиля. Това бе и първият гол на 37-годишния ветеран за Севиля след завръщането му на "Рамон Санчес Писхуан". Домакните продължиха да играят по-добре, като десетина минути по-късно Лукас Окампос от добра позиция стреля неточно. В 39-та минута Севиля вкара второ попадение, след като Доди Лукебакио проби отляво и подаде успоредно на вратата на Джибрил Соу, който с лекота отбеляза. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като след преглед с ВАР голът бе отменен заради игра с ръка на играч на испанския тим.

Буквално в следващата атака Севиля отново бе съвсем близо до втория гол, след като Юсеф Ен-Несири нацели горната греда на гостите с глава след добро центриране на Лукас Окампос. ПСВ пък отговори с опасен далечен удар на Ървинг Лосано, избит с мъка от Дмитрович в корнер. Това обаче бе всичко за мексиканския нападател на "филипсите", който се контузи и бе заменен принудително.

Втората част започна с ранно поадение за Севиля. В 47-ата минута Маркос Акуня изведе с чудесен извеждащ пас Юсеф Ен-Несири, който с техничен удар копна топката над стража на ПСВ Валтер Бенитес за 2:0. Гостите опитаха да отвърнат на удара, но удари на Йорбе Вертесен и Гуус Тил бяха неточни. В 61-вата минута пък Лукас Окампос стреля опасно, но Бенитес успя да избие. Именно той обаче направи голяма глупост, след като само за три минути си изкара два жълти картона и бе изгонен в 66-ата минута. И само две минути по-късно гостите намалиха резултата. Сержиньо Дест центрира и резервата Исмаел Сайбари вкара страхотен гол от воле с левия крак.

Това сякаш само настърви гостите, които успяха да изразвнят в 82-рата минута. Йордан Тезе центрира от пряк свободен удар, Йорбе Вертесен стреля с глава, но ударът му бе блокиран в Неманя Гулед, който обаче имаше нещастието да си отбележи автогол - 2:2. И когато изглеждаше, че мачът върви към равенство, ПСВ успя да изтръгне победата. Отново Йорбе Вертесен напредна отляво и центрира отлично към дрuга резерва - Рикардо Пепи, който с глава сътвори пълния обрат в срещата и донесе победата на нидерландския тим след изключителен обрат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация