Тен Хаг заяви категорично, че няма да подава оставка

18:02
Тен Хаг заяви категорично, че няма да подава оставка

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг бе категоричен, че не мисли за напускане на тима, каквито спекулации се появиха отново след поражението от Борнемут през уикенда, и посочи оставането в европейските турнири като основна цел на тима за утрешния двубой с Байерн (Мюнхен). Победа срещу баварците утре ще гарантира на “червените дяволи” минимум третото място в групата и продължаване в Лига Европа, а при равенство между Копенхаген и Галатасарай те все още пазят шансове за продължаване напред дори в Шампионската лига. Нидерландецът бе попитан дали все пак гледа като на възможно спечелването на турнира, в който все още участват.

“Никога не мисля за негативния сценарий. Знаем какво трябва да направим, за да останем в Европа. Никога не мисля за спечелването на един турнир в началото на сезона. Все още имаме такава възможност, но сега не държим съдбата си в наши ръце. Трябва да спечелим, за да останем в Европа,” заяви наставникът.

Ерик тен Хаг е уверен, че неговите възпитаници могат да играят на високо ниво и да победят всеки един опонент, ако се представят на достатъчно високо ниво. Бившият наставник на Аякс, който е работил и в Байерн, е на мнение, че неговите играчи са били на достатъчно добри в големи етапи от първия двубой, но индивидуалните грешки са коствали нещо повече като точково изражение.

“Днес имаме тренировка и все още не съм сигурен за играчите, които ще са на разположение. Виктор Линдельоф е под въпрос, ще трябва да изчакаме до утре. Уверени сме, защото показахме, че можем да играем на високо ниво и да победим всеки съперник. Мачовете с Челси, Евертън и дори Галатасарай са доказателство, че този отбор може да се представя на наистина високо ниво. Моя отговорност е да се подобрим, работим за това и ще дам всичко от себе си, както и отбора. Мога да им покажа клипове от мача с Челси. Ако имаме добър план, можем да победим всеки. Имаше периоди в първия мач с Байерн, когато играхме много добре. Бяхме напълно равностойни. Допуснахме някои индивидуални грешки, които можехме да избегнем. Когато играеш срещу Байерн, трябва да си на най-високо ниво. Челси също има страхотни играчи, но ги доминирахме. През миналата година имахме възможност да разчитаме на едни и същи играчи и не се налагаше да правим толкова много промени, особено в отбрана. Това помага. Натрупва се рутина. Сега трябва да изчакаме за това. Но виждам такива проблеми и в други отбори от Премиър лийг,” заяви Тен Хаг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация