Галатасарай и Ман Юнайтед си спретнаха голово шоу в Истанбул

21:47
Галатасарай и Ман Юнайтед си спретнаха голово шоу в Истанбул

Манчестър Юнайтед изпусна аванс от два гола и записа зрелищно равенство 3:3 с Галатасарай при тежки условия в Истанбул. Така "червените дяволи" остават на последно място в Група "А" на Шампионската лига с едва една победа от пет мача, но все още имат шанс да продължат напред при добри развръзки за тях в последния кръг. Тимът на Ерик тен Хаг на два пъти повеждаше с два гола - 2:0 и 3:1, но не успя да стигне до победа за пореден път в свое гостуване. Голяма вина за това имаше Андре Онана, който се намеси много лошо при първите два гола за домакините. Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш вкараха две попадения за гостите до 18-ата минута, но Хаким Зиеш намали от пряк свободен удар след лоша намеса на Андре Онана. Скот Мактоменей отново даде преднина от два гола на "червените дяволи", но нова грешка на Онана след пряк свободен удар на Зиеш върна Галатасарай в мача. В 71-вата минута Керем Актюроглу изравни. До края Манчестър Юнайтед пропусна добри възможности да стигне до победата, като удар на Бруно Фернандеш срещна и гредата. 20-кратният шампиона на Англия обаче се намира в тежка ситуация, тъй като в последния кръг приема победителя в групата Байерн (Мюнхен). 

Манчестър Юнайтед загуби и двете си гостувания в Шампионската лига през този сезон с идентичен резултат - 3:4. "Червените дяволи" имат само една победа в последните си девет визити в Шампионската лига. Галатасарай пък има само една победа в груповата фаза на турнира от предишните си 16 срещи.

Ерик Тен Хаг бе направил четири промени в сравнение с победата над Евертън. Рамус Хойлунд се завърна след контузия и започна на върха на атаката за сметка на Антони Марсиал. Антони също бе възстановен и замени наказания Маркъс Рашфорд. Софиан Амрабат влезе на мястото на Коби Майну, а Аарън Уан-Бисака бе предпочетен отдясно на отбраната пред Диого Далот.

Окан Бюрук направии три корекции от мача с Аланияспор. Абдюлкерим Бардакджъ се завърна за сметка на Давинсон Санчес. Анхелиньо и Хаким Зиеш заменят Казъмджан Караташ и Баръш Алпер.

Фанатичните фенове на Галатасарай посрещнаха "червените дяволи" с мащабна хореография и познатото "Добре дошли в Ада".

Атмосферата обаче не смути гостите, които започнаха добре мача. Още в 11-ата минута английският тим откри резултата. Бруно Фернандеш направа двойно с Хойлунд, който му върна, след което португалецът пусна встрани към Гарначо, който със силен удар в близкия ъгъл прати топката под напречната греда за 0:1.

Домакините бяха близо до бърз отговор, но в 15-ата минута Онана се намеси добре и спаси удар на Торейра, който засече центриране от корнер. След това Мактоминей блокира пред голлинията. Домакините претендираха за игра с ръка на шотландеца и ситуацията бе прегледана от ВАР, но Юнайтед се размина без последствия, след което три минути по-късно удвои преднината си. Капитанът на гостите Бруно Фернандеш сам напредна и нанесе страхотен изстрел от близо 30 метра.

Люк Шоу пропусна чудесна възможност да направи резултата 0:3, а в 29-ата минута Хаким Зиеш върна домакините в мача, след като изпълни ниско пряк свободен удар, топката премина през стената, а Онана не се ориентира и първо направи крачка в другата посока, след което допусна топката да влезе във вратата му за 1:2.

В 43-тата минута Икарди получи извеждащо подаване и завърши по характерен начин, но попадението бе отменено заради засада.

В самото начало на втората част Айхан засече с глава на близката греда центриране отдясно, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 55-ата минута Манчестър Юнайтед направи голяма крачка към победата. Бруно Фернандеш намери Уан-Бисака отдясно, а крайният бранител центрира остро по земя към Скот Мактоминей, който засече на близката греда за 1:3.

Много скоро след това обаче Андре Онана върна Галатасарай в мача след нова изключително лоша намеса. Зиеш отново стреля от пряк свободен удар, но от сериозна дистанция и без особена сила. Въпреки това стражът на гостите не успя да се справи и пусна топката във вратата си. Само девет минути след това - в 71-вата, Керем Актюроглу изравни резултата, след като получи чудесно подаване от Зиеш, овладя добре и стреля силно в близкия ъгъл.

До края Манчестър Юнайтед търсеше повече победата, но Гарначо, Мактоминей, Марсиал и Бруно Фернандеш, който уцели и гредата, пропуснаха да донесат трите точки на тима на Ерик тен Хаг. Заха пък пропиля най-добрия шанс за домакините. Така всичко около интригата за второто и третото място в тази група ще се реши в последния кръг.

Галатасарай: Муслера, Боей, Бардакчджъ, Айхан, Анхелиньо, Торейра, Ндомбеле, Зиеш, Мертенс, Заха, Икарди;

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Амрабат, Антони, Фернандеш, Гарначо, Хойлунд;

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация