Кьолн и Майнц не намериха верния път до гола

23:19
Кьолн и Майнц не намериха верния път до гола

Кьолн и Майнц 05 завършиха 0:0 в мач от 14-тия кръг на Бундеслигата в среща между отборите на дъното на таблицата. И двата тима имаха своите шансове, но в крайна сметка добрите изяви на двамата вратари попречиха да бъдат отбелязани попадения.

Още в самото начало на мача гостите имаха добра възможност, когато в 4-тата минута опасен удар на Йонатан Буркарт бе блокиран. Домакините пък отговориха с опасно положение девет минути по-късно, когато Лука Валдшмит стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Майнц Даниел Батц успя да избие. В 25-ата минута пък гостите пропуснаха да открият, когато Филип Мвене центрира, а Брайън Груда отправи удар с глава от непосредствена близост, но също бе отказан от феноменална  изява на вратаря на Кьолн Марвин Швебе. В самият край на полувремето пък Ерик Мартел от домакините пробва далечен удар,който завърши в ръцете на Даниел Батц.

През втората част Майнц успя да поведе в 60-ата минута, но радостта им бе кратка, тъй като Йонатан Буркарт бе в засада и попадението бе отменено. Шест минути по-късно Флориан Дитц  от домакините пък имаше удобна възможност, след като получи топката в наказателното поле на Майнц, но стреля неточно. Нова възможност имаше за Майнц в 74-тата минута, когато Людовик Ажорк бе изведен отлично от Брайън Груда, но Марвин Швебе отново се отчете с невероятно спасяване. Седем минути по-късно пък Ян Тилман от Кьолн пробва центриране отдясно, което обаче се получи като удар и изненада стража на гостите, но за негов късмет топката се удари в гредата.

С равенството и двата тима остават в опасната зона, като Кьолн е 16-ти и има само една победа в последните 6 мача. Майнц пък е предпоследен с равни 9 точки с последния Дармщат, като в четири поредни мача е без успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация