Леверкузен взе своето от опашкаря Майнц

22:39
Леверкузен взе своето от опашкаря Майнц

Байер Леверкузен продължи страхотното си представяне  от началото на сезона и спечели с убедителното 3:0 като гост на опашкаря Майнц 05 в мач от 6-тия кръг на Бундеслигата. Попаденията за “аспирините” дойдоха след автогол на Сеп ван ден Берг (18’), Алехандро Грималдо (59’) и Йонас Хофман (65’).

Леверкузен започна по-добре мача и поведе в 18-ата минута. Джереми Фримпонг навлезе опасно и центрира, а нидерландският бранител на Майнц Сеп ван ден Берг имаше нещастието да забие топката в собствената си мрежа за 0:1. Домакините опитаха да отвърнат на удара в 30-ата минута, когато Брайън Груда стреля от дистанция, но Лукас Храдецки сигурно улови.

Втората част също започна с добро положение за Майнц, когато в 54-тата минута Карим Онисиво стреля с глава след корнер, но стражът на Леверкузен отново се намеси с вещина. Пет минути по-късно обаче интригата в мача приключи, когато Алехандро Грималдо отбеляза поредното си страхотно попадение след пряк свободен удар, като не остави никакви шансове на Робин Центнер. В 65-тата минута окончателно всичко бе решено, когато Леверкузен направи добра контраатака, Амин Адли центрира и Йонас Хофман с хубав отмерен удар с десния крак направи 0:3. След това срещата се доиграваше без да има кой знае какви други положения за гол.

Така момчетата на Чаби Алонсо записаха поредния си силен мач от началото на сезона, като тимът поне временно оглави класирането с 16 точки и все още е без поражение. Майнц пък е точно на обратния полюс, като тимът записа четвърта поредна загуба и остава на дъното в таблицата само с 1 точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация