Леверкузен беше безкомпромисен срещу новака Дармщат

00:15
Леверкузен беше безкомпромисен срещу новака Дармщат

Леверкузен постигна третата си поредна победа в Бундеслигата, след като разгроми с 5:1 новака Дармщат. Отново много силен мач изигра привлеченият през лятото нигерийският нападател Виктор Бонифейс, който се разписа на два пъти (21’, 61’), а другите голове за “аспирините” отбелязаха Есекиел Паласиос (48’), Йонас Хофман (68’) и Адам Хложек (83’), а за гостите точен бе Оскар Вилхемсон (25’).

Леверкузен започна по-добре и логично поведе в 21-вата минута. След изпълнение на корнер от страна на Дармщат, двама футболисти на гостите се сблъскаха и загубиха топката, след което последва контраатака и новото попълнение Виктор Бонифейс вкара третия си гол от началото на сезона след страхотен индивидуален рейд. От Дармщат имаха претенции към феърплея на “аспирините”, но разбира се, нямаше никакви основания попадението да се отмени.

Гостите обаче се окопитиха и бързо успяха да изравнят само четири минути по-късно, когато след пряк свободен удар Кристоф Кларер подаде добре с глава и Оскар Вилхемсон отблизо успя да изравни, също с глава. Последва натиск на Леверкузен, като Джереми Фримпонг и Гранит Джака пропуснаха удобни положения.

Второто полувреме продължи с натиск на “аспирините”, които успяха да си върнат аванса. В 48-ата минута Фримпонг проби добре отдясно и подаде към Есекиел Паласиос, който стреля, топката рикошира в защитник на Дармщат и излъга стража Марсел Шюнен - 2:1 за Леверкузен. Сякаш всичко в мача приключи в 61-вата минута, когато Флориан Виртц подаде на Виктор Бонифейс, който отново се измъкна от защитата на гостите и направи 3:1 с хубав удар и с втория си гол в мача.

До края на срещата “аспирините” се забавляваха и отбелязаха още два гола. В 68-ата минута друго от новите попълнения - Йонас Хофман, се разписа след хубав далечен удар, а Бонифейс този път се отличи с асистенция. 5:1 направи резервата Адам Хложек, който се разписа в 83-тата минута след добро центриране на Ноа Мбамба, също появил се от пейката.

Така момчетата на Шаби Алонсо са с пълен актив от началото на сезона в Бундеслигата и поне временно оглавиха класирането. Дармщат пък е точно на обратния полюс, като все още няма спечелена точка и е на последното 18-о място след три кръга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация