Хари Кейн донесе успеха за Байерн в гостуването на Кьолн

23:31
Хари Кейн донесе успеха за Байерн в гостуването на Кьолн

Байерн Мюнхен се изкачи на върха в Бундеслигата след успех с 1:0 при гостуването си на Кьолн. Единственото попадение в мача реализира Хари Кейн в 20-ата минута. За капитана на Англия това бе 18-и гол в първенството. Той е първият футболист, който стига до това постижение след 12 кръга.

Баварците записаха шеста поредна победа в Бундеслигата и вкараха гол в 39-и пореден мач от първенството. Те имаха голямо предимство през целия мач и създадоха достатъчно положения, но не се възползваха от тях, като Льорой Сане пропусна някои от най-добрите възможности.

Срещата започна с доминация на баварците и те много бързо създадоха няколко положения пред вратата на съперника. Грешка в защитата за малко да позволи на САне да открие резултата. Пробив на Лаймер завърши с подаване към Чупо-Мотинг, който стреля покрай вратата.

В седмата минута центриране на Сане бе отклонено от Хюберс и той за малко да си отбележи автогол. Действието на бранителя обаче бе решително, тъй като в противен случай топката отиваше в Кейн пред вратата. Секунди по-късно Сане пропусна великолепна възможност да открие. Мазрауи го изведе зад защитата и той се озова сам срещу вратаря. Германският национал опита да прехвърли Швебе, но стражът успя да избие топката.

Домакините почти не докосваха топката, но когато я взеха, успяха да организират добра атака. Те стигнаха до ъглов удар, след който Тийлман се озова на отлична позиция. Ударът му бе отразен от Нойер, а междувременно бе отсъдена и засада. Пред другата врата нова решителна намеса на Хюберс спря атака на Байерн.

Отлична контраатака на гостите доведе до първия гол в мача. Сане напредна с топката и я пусна към Чупо-Мотинг. Нападателят отлично финтира, освобождавайки се от защитник, и стреля към вратата. Топката бе избита от голлинията, но отиде в краката на Кейн и той нямаше как да сбърка пред опразнената врата. За капитана на Англия това бе 18-и гол в рамките на 12 мача от Бундеслигата.

Малко след гола Сане бе спрян от великолепна намеса на Швебе. Бившият играч на Манчестър Сити нямаше ден и в 28-ата минута направи огромен пропуск. Той беше сам срещу вратаря, след като получи топката от Чупо-Мотинг, но я прати покрай вратата. В един от редките случаи, когато Кьолн взе топката, можеше да изравни. Великолепно центриране на Кайнц намери Карстенсен на далечната греда. Бранителят стреля с глава, но Нойер направи отлично спасяване.

Малко преди почивката тимът на Тухел пропусна нови възможности да удвои преднината си. Карстенсен успя да изчисти малко пред вратата на домакините, а Швебе направи поредното си спасяване след удар на Коман от добра позиция.

КЬОЛН - БАЙЕРН 0:1

0:1 - Кейн 20'

КЬОЛН: Швебе, Карстенсен, Хюберс, Килиан, Шабо, Любичич, Мартел, Тийлман, Кайнц, Маина, Зелке;

БАЙЕРН: Нойер, Лаймер, Упамекано, Ким, Мазрауи, Кимих, Горетцка, Сане, Коман, Чупо-Мотинг, Кейн;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация