Байерн записа нов успех, Кейн не спира да бележи (видео)

18:40
Байерн записа нов успех, Кейн не спира да бележи (видео)

Хари Кейн отбеляза нови две попадения за Байерн Мюнхен, но тимът беше на крачка от домакински провал срещу Хайденхайм в среща от Бундеслигата. Все пак шампионите се наложиха с 4:2 и поне за денонощие излязоха начело в Бундеслигата след 11 изиграни двубоя.

Английският национал даде добър аванс на баварците с два гола още преди почивката - в 14-тата и 44-тата. След това футболистите на Томас Тухел като че ли подцениха новака и бяха наказани с две попадения в 67-ата и 70-ата минути, реализирани от Тим Клайндийнст и Ян-Никлас Бесте. Байерн обаче се съвзе бързо и само две минути след гола за 2:2 отново си върна аванса - чрез Рафаел Герейро. Пет минути преди края друг от резервите - Ерик-Максим Чупо-Мотинг, се разписа за крайното 4:2.

По сходен начин по-рано през сезона Хайденхайм шокира Борусия (Дортмунд) на “Сигнал Идуна Парк”. Тогава “жълто-черните” също дръпнаха с 2:0, но после гостите изравниха и си тръгнаха с точка. Сега обаче мюнхенци не позволиха това и записаха деветата си победа в шампионата.

Така Кейн се разписа в шеста поредна среща на Байерн и вече има 21 гола в 16 мача. 

Треньорът на Байерн Томас Тухел заложи на състав, който определено не беше най-добрият му. От първата минута излезе 19-годишният сръбски национал Александър Павлович (халф) и сенегалецът Буна Сар (десен бек), който не беше стартирал в елита от 21 месеца. На пейката бяха оставени футболисти като Алфонсо Дейвис, Кингсли Коман и Рафаел Герейро. Гостите излязоха в схема 4-1-4-1 с Тим Клайндийнст в атака.

Изненадващо гостите започнаха много силно и в 4-тата минута Ян Шьопнер за малко да порази мрежата на Мануел Нойер, но ударът му беше блокиран. 

Веднага обаче шампионите заиграха по очаквания начин и бързо създадоха две положение, пропуснати от Упамекано и Сане. 

При следващата възможност в 14-тата минута Хари Кейн беше точен - 1:0 за Байерн.

Отборът на Хайденхайм пропиля прекрасен шанс за изравнителен гол в 20-ата минута, когато Клайндийнст беше изведен сам срещу вратаря, но се забави и после дори стреля много неточно.  

Почти същото обаче се случи и пред другата врата, след като в 32-рата Льорой Сане се устреми към вратата, но и той не беше точен при изстрела си. 

Байерн доминираше и създаваше положения. Така в 43-тата изненадващо Буна Сар се оказа очи в очи с Кевин Мюлер, но стражът успя да избие в корнер.

От последвалото центриране обаче никой не покри Хари Кейн и той с лекота насочи топката в мрежата за 2:0.

Добрата преднина успокои домакините. Стигна се до две спорни ситуации за дузпа - по една и за двата тима.

Хайденхайм намери сили да шокира шампионите и в 67-ата Клайндийнст върна едно попадение. След още само три минути резултатът вече беше 2:2, след като и Бесте се разписа.

Отговорът на Байерн беше светкавичен и е в 72-рата Герейро върна аванса на домакините - 3:2. 

Последва поредица от атаки на баварците, които се опитваха да си гарантират успеха. Това се случи в 85-ата, когато друга от резервите Ерик-Максим Чупо-Мотинг покачи на 4:2 с глава. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация