Байерн катастрофира срещу Айнтрахт и отнесе пет гола (видео)

20:27
Байерн катастрофира срещу Айнтрахт и отнесе пет гола (видео)

Айнтрахт Франкфурт нанесе на Байерн Мюнхен първата загуба в Бундеслигата от началото на сезона и го направи по впечатляващ начин. Тимът от Франкфурт разби баварците с 5:1 и накара Томас Тухел да си задава доста въпроси. Домакините изиграха много силен мач, но и защитата на Байерн помогна за много голове във вратата на Мануел Нойер.

Омар Мармуш откри резултата в 12-ата минута, а Ерик Дина Ебимбе удвои аванса след половин час игра. Уго Ларсон отбеляза третия гол преди Йошуа Кимих да върне едно попадение малко преди почивката. Ебимбе се разписа за втори път в началото на втората част, а Ансгар Кнауф направи резултата 5:1 в 60-ата минута.

За последен пък Байерн допусна пет гола в Бундеслигата отново във Франкфурт през ноември 2019 г. След днешната си загуба тимът на Тухел остана на три точки зад лидера Байер Леверкузен, който утре има тежко гостуване на третия в класирането Щутгарт.

Домакините стартираха мача на много високо ниво и имаха предимство в първите минути. Баварците се справиха с първите атаки на съперника, но в 12-ата минута допуснаха гол. След грешка на Мазрауи топката се озова в Чаиби на прекрасна позиция в наказателното поле. Той стреля, а топката се удари в гредата, но след това отиде при Мармуш, който не сбърка.

Айнтрахт продължи да доминира и след гола, като малко след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на гостите, но в крайна сметка те успяха да изчистят. Към 20-ата минута Байерн започна да играе повече с топката и се появиха опасни ситуации и пред Трап. В 25-ата минута Кейн имаше отличен шанс да изравни. Той бе изведен от Горетцка, но стреля покрай вратата.

Чупо-Мотинг също имаше възможност да стреля от добра позиция, но Трап се справи с удара. Защитата на баварците обаче показа нова нестабилност и това доведе до втори гол във вратата на Нойер. Ким загуби топката от Ебимбе. Френският халф напредна, Дйвис и Упамекано не успяха да го спрат, и той успя да прокара топката покрай вратаря за 2:0.

Тимът на Тухел опита да отговори, но удар на Горетцка мина над вратата. Последва грешка на Кимих в центъра на терена. Мармуш напредна през центъра и пусна към Ларсон, който завърши отлично бързата атака. Трибуните бяха в екстаз, а играчите на домакините се раздаваха. Авторът на втория гол Ебимбе имаше блестяща намеса в защита, като успя да попречи на Кейн да насочи топката към мрежата малко пред вратата.

Байерн тръгна по-агресивно в предни позиции, което отвори повече пространства за домакините. Пробив на Чаиби завърши с негов удар, който отиде в ръцете на Нойер. Баварците се върнаха в мача малко преди почивката след красиво попадение на Кимих. Сане получи топката отдясно и пусна към халфа, който прекрасно насочи топката към вратата.

Тухел нямаше причини да е доволен от представянето на неговия тим през първата част и извърши двойна смяна на почивката. Лаймер и Герейро се появиха в игра на мястото на Мазрауи и Дейвис. Гостите стартираха агресивно второто полувреме и можеха много бързо да стигнат до гол. Удар на Кимих прати топката в Кейн пред вратата. Капитанът на Англия обаче реши да се обръща и върна на Чупо-Мотинг, който стреля покрай вратата.

Опитите на Байерн да обърне мача бяха спрени в зародиш, тъй като тимът на Тухел не можеше да се справя с атаките на съперника. Отлично бързо нападение за пореден път изненада защитата на шампионите. Чаиби напредне и пусна към Ебимбе, а юношата на Пари Сен Жермен се разписа за втори път в мача. Баварците пък пропускаха своите възможности. Чупо-Мотинг пропиля отличен шанс в 56-ата минута, когато бе изведен от Коман.

Тухел продължи със смените, но баварците сякаш вече се бяха примирили със загубата. Неприятните новини за баварците продължиха и Серж Гнабри се контузи малко след влизането си в игра и трябваше да бъде заменен. Зрителите на “Дойче Банк Парк” се забавляваха в последната част на мача, в която Айнтрахт спокойно доиграваше мача без да позволява на съперника да си тръгне с някакъв по-достоен резултат.

АЙНТРАХТ - БАЙЕРН 5:1
1:0 - Мармуш (12)
2:0 - Ебимбе (31)
3:0 - Ларсон (36)
3:1 - Кимих (44)
4:1 - Ебимбе (50)
5:1 - Кнауф (60)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация