Зрелищно реми между Айнтрахт Франкфурт и Борусия Дортмунд

19:41
Зрелищно реми между Айнтрахт Франкфурт и Борусия Дортмунд

Отборите на Айнтрахт Франкфурт и Борусия Дортмунд направиха 3:3 в един от най-вълнуващите двубои от началото на сезона в Бундеслигата. Този резултат означава, че “жълто-черните” вече са на 2 точки от лидера Байерн (Мюнхен), след като допреди този 9-и кръг двата тима бяха с равен актив. 

След седмица е дербито между Борусия и Байерн.

Мачът във Франкфурт беше белязан от дискусионно решение на главния съдия Роберт Шрьодер да подмине евентуална дузпа за домакините в 39-ата минута. По това време Айнтрахт вече водеше с 2:0 и евентуален наказателен удар можеше да им донесе може би достатъчна преднина, която да им гарантира успеха.

Арбитърът обаче реши да не променя първоначалното си решение да не посочва бялата точка, макар от ВАР да го сезираха за това. В случая ставаше дума за интервенция на вратаря Александър Майер срещу Омар Мармуш.

Към този момент Шрьодер вече беше отсъдил една дузпа за “орлите” за игра с ръка на Мариус Волф в 8-ата минута, реализирана от Мармуш.

В 17-ата пък нападателят на Айнтрахт се беше разписал още веднъж - за 2:0. Малко след началото на дългото добавено време на първото полувреме Мармуш удари и греда.

И така, вместо домакините да водят поне с три гола, те допуснаха едно попадение още преди паузата, с което разликата стана само един гол. Точен беше Марсел Забитцер.

Девет минути след подновяването на играта Борусия дори изравни чрез Юсуфа Мукоко - 2:2.

“Орлите” обаче си върнаха преднината в 68-ата, когато се разписа Чаиби Фарес - 3:2.

И сега обаче вестфалци успяха да намерят сили за гол, като той беше вкаран от Юлиан Брант.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация