"Тухел не иска Мюлер в Байерн"

20:09
"Тухел не иска Мюлер в Байерн"

Бившият германски национал и халф на Байерн Мюнхен Дитмър Хаман заяви, че Томас Мюлер няма да е част от състава на баварците през следващата година. Причина за това той изтъкна нежеланието на Томас Тухел да го има в състава си, което е демонстрирано от не особено голямото доверие, с което се ползва легендата на тима през настоящия сезон.

“Усещането ми е, че пътищата им се разделят. Тухел не иска Мюлер в Байерн през следващата година,” заяви Хаман пред “Скай Германия” през уикенда.

Офанзивният халф загуби титулярното си място за сметка на Джамал Мусиала, но дори при отсъствието поради контузията на таланта не винаги бе предпочитан в стартовия състав. От началото на сезона той има общо 15 мача с екипа на Байерн, но в тях е записал едва 575 минути. Въпреки малкото минути Мюлер вече има на сметката си два гола и пет асистенции. Той е на 34- години и има договор до края на сезона.

Съвсем наскоро Тухел опроверга тези мнения и бе категоричен, че Мюлер ще остане при баварците, но все още не е ясно в каква роля.

“Разбира се! (че ще му бъде предложен нов договор) Все още не мога да ви кажа в каква роля, но разбира се, че го искаме в отбора. Той е в много добра форма в момента, иска да тренира и да играе,” е е публично изразеното мнение на специалиста.

Хаман от своя страна заяви, че е редно в Байерн да се вземе рещение за бъдещето на Мюлер най-късно през зимата, за да има яснота около него.

“Това е клубен въпрос и не е редно треньорът да отговаря на въпроси свързани с това всяка седмица. В един момент трябва да бъде взето решение, най-късно през зимата бих казал. Вероятно няма подходящ момент, но със сигурност има грешен такъв,” завърши Хаман.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация