Нойер се завръща на вратата на Байерн

18:54
Нойер се завръща на вратата на Байерн

Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел потвърди, че Мануел Нойер ще се завърне на вратата на тима през този уикенд в сблъсъка с Дармщат утре. Германският национал бе със счупен крак още от края на миналата година, но след дълго и трудно възстановяване вече е на линия и може да започне двубоя.

“Ако нищо не се случи на тренировката, той ще бъде титуляр утре. Нойер го очаква с нетърпение, както и ние. Предполагам и много други очакват това завръщане. Ситуацията е специална, но той има много опит, наслаждава се на момента и може да бъде горд. Надявам се бързо да успее да влезе в ритъм. Никой не може да каже точно каква форма ще демонстрира, но смятам, че е спокоен. Мисля, че отново иска да се докаже на всички и смятам, че е доволен, че успя. На тренировки показва едно съвсем различно ниво за вратар, Нойер е в своя собствена лига. Йерархията на вратарския пост е била и си остава такава. Свен Улрайх е и Нойер са приятели и колеги. Той се представи отлично, но знае, че сега ще седне на пейката. В дългосрочен план искаме да превърнем Даниел Перец истински претендент, но той трябва да направи следващите крачки. Утре може би и двамата ще бъдат на пейката,” обясни Тухел.

Германският специалист коментира и противника на Байерн утре - Дармщат, като отбеляза, че не желае новаците да бъдат подценявани. До този момент утрешният противник на баварците заема 12-ото място в подреждане със седем точки.

“Не ми харесва, когато някои хора казват, че играем “само” срещу Дармщат или Саарбрюкен. Понякога те пресират много високо и агресивно, играят човек за човек. Понякога пък го правят дълбоко в тяхната половина и с петица в отбрана. Могат да бъдат опасни в гостуванията, все пак стигнаха Бундеслигата. Ще бъдем готови да дадем всичко от себе си. Ние се представяме много добре в предни позиции, атакуващите ни играчи играят силно. Напоследък графикът ни е натоварващ и не сме имали много шансове за почивка, така че ще изчакаме и ще видим, имаме доста опции в офанзивен план,” заяви треньорът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация