Реал победи Гранада почти на ходом

21:34
Реал победи Гранада почти на ходом

Очаквано лесно Реал Мадрид прибави нови три точки към актива си и продължава да дели първото място в Ла Лига с Жирона. Този път тимът на Карло Анчелоти надви с 2:0 намиращия се в зоната на изпадащите Гранада. Мачът ще бъде запомнен със силните изяви на Браим Диас, който реализира първия гол в 26-ата, а после изработи и втория, вкаран от Родриго в 57-ата - негов седми в последните пет срещи.

Двубоят от 15-ия кръг се игра пред малко повече от 70 000 зрители на “Сантиаго Бернабеу”. Това беше пети пореден успех на “белите” и общо 17-и от началото на сезона във всички турнири. Срещата се запомни и с факта, че гостите отправиха само дори един удар, при това едва в края.

Анчелоти заложи на постройка 4-4-2, като едновременно на терена за първи път като титуляри бяха Джуд Белингам, Браим Диас, Хоселу и Родриго. Белингам и Диас действаха по крилата, макар да изпълняваха различни функции.

Още в началото вратарят на Гранада Раул Фернандес получи контузия и трябваше да бъде заменен, което обаче отне повече от нормалното за смяна време.

Реал създаде първата си опасност в 14-тата, когато Родриго за малко да засече подаване на Карвахал. Три по-късно обаче, центриране на Гумбау за малко да спре в мрежата на Реал. 

Натискът на домакините даде резултат в 26-ата минута, когато Браим Диас преодоля вратаря за 1:0. Тогава той направи двойно подаване с Тони Кроос и вдигна "Бернабеу" на крака. 

След гола Реал Мадрид продължи да надиграва тотално своя съперник, който трудно минаваше центъра. Чак в 42-рата обаче се стигна до нов шанс за "белите". Тогава Диас атрактивно изведе Белингам в наказателното поле, но ударът на англичанина не беше точен. 

Точно преди паузата домакините поискаха дузпа за нарушение на Игнаси Микел срещу Белингам, но съдиите прецениха, че такова не е имало.

Диас продължи да създава проблеми на Гранада и в 49-ата малко не му достигна да забие втори гол. 

Талантливият испанец беше в основата на гола за 2:0, паднал в 57-ата. Тогава той спечели трудно единоборство за топката и подаде към Белингам, чийто удар обаче беше спасен от вратаря. Никой обаче не можеше да спре притичалия Родриго, който насочи кълбото в мрежата за 2:0.

До края не се случи нищо интересно, тъй като гостите бяха просто спаринг партньор, а "белите" свалиха темпото. През средата на идната седмица Реал Мадрид няма да има мач, а през следващия уикенд ще гостува на Бетис. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация