Ползотворно гостуване за Реал в Кадис

21:32
Ползотворно гостуване за Реал в Кадис

След пореден великолепен двубой на Родриго тимът на Реал Мадрид записа лесна и очаквана победа с 3:0 над Кадис като гост в двубой от 14-тия кръг на Ла Лига и поне до понеделник вечер отново излезе начело в класирането. Младият бразилец отбеляза два красиви гола (14’,64’), а след това подаде за дежурния такъв на Джуд Белингам (74’). 

По принцип Родриго дори не трябваше да бъде титуляр, но в последния момент зае мястото на определения предварително в стартовите 11 Браим Диас, който беше сполетян от стомашни болки.

За южноамериканеца това е пети гол в последните три мача на “кралете”, с което той за първи път реализира в три поредни срещи на Реал в близо 200 мача на сметката си. Белингам пък увеличи головата си сметка на 14 попадения във всички турнири с белия екип. Отделно Лука Модрич удари греда, но като че ли и получи контузия.

Общо за Реал Мадрид това е победа №15 през сезона от 18 двубоя.

Голмайсторът на “белите” Джуд Белингам започна от първата минута, независимо че едва в четвъртък направи първа пълноценна тренировка след лечение на травма в рамото. Направи впечатление, че Феде Валверде действаше в централната част на халфовата линия на позицията, заемана обикновено от Чуамени или Камавинга.

За домакините титуляри бяха четирима юноши на Реал Мадрид, които обаче никога не успяха да пробият в първия тим - Виктор Чуст, Хавиер Ернандес, Луис Ернандес и Алекс Фернандес. Последният от тях е брат на Начо Фернандес от Реал.

Даниел Карвахал отправи опасен удар още във 2-рата минута, а малко след това съотборникът му Федерико Валверде си изкара жълт картон. 

Шансът беше с Реал в 11-тата минута, когато нападателят на Кадис Крис Рамос засече подаване и за малко да отбележи гол. Малко след това и Наваро отправи удар с глава, но този път право в ръцете на Андрий Лунин. 

В ответната атака обаче Родриго беше перфектен, давайки аванс на Реал след 14 минути игра. 

След това Реал взе инициативата и не предостави почти никакви шансове на домакините. Чак в 39-ата пред Лунин стана интересно, след като Рожер Марти насочи топката към горния ляв ъгъл, но украинският страж успя да спаси. 

До паузата тимът на Карло Анчелоти създаде още няколко опасности. В самия край Тони Кроос на два пъти беше на крачка от гол. 

Столичани пропуснаха 100-процентова възможност в 53-тата, когато Родриго се оказа сам срещу вратаря, но не отигра правилно, като не стана ясно дали искаше да подава на Хоселу, или да стреля, или да задмине вратаря. 

Точно десет минути по-късно Лука Модрич шутира силно, но топката срещна дясната греда на Ледесма.

Минута след това Родриго блесна с ново отлично отиграване и увеличи преднината на Реал - 2:0. 

Отборът на Кадис пропиля шанс да върне интригата в 68-ата, когато от 4-5 метра Макси Гомес не успя да уцели добре топката и Лунин улови с лекота. 

В 74-тата Родриго показа, че умее и да прави асистенции, подавайки към Белингам за третия гол за Реал Мадрид.

Предвид развоя на мача, наставникът на Реал Карло Анчелоти гласува за първи път доверие на юношата Гонсало Гарсия, а после заложи и на още едно момче от школата - Нико Пас, за когото това беше втори двубой в Ла Лига.

През идната седмица на "белите" им предстои домакинства последователно на Наполи (сряда) в Шампионската лига и на Гранада (събота) за първенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация