На Арсенал им се размина за съвсем малко да бъдат подхлъзнати от Уулвърхямптън

19:56
На Арсенал им се размина за съвсем малко да бъдат подхлъзнати от Уулвърхямптън

Арсенал спечели с 2:1 в домакинството си на Уулвърхямптън в мач от 14-ия кръг на Премиър лийг. По този начин лондончани запазиха първото си място в класирането на първенството и постигнаха трета поредна победа в шампионата. “Артилеристите” изиграха отличен мач, в който успяха да поведат с две ранни попадения благодарение на Букайо Сака (6’) и Мартин Йодегор (13’), но впоследствие сякаш загубиха концентрация пред гола и в края можеха да бъдат наказани. “Вълците” пък от своя страна в голяма част от срещата не изглеждаха толкова опасни, но след попадението на Матеус Куня (86’) сякаш получиха допълнителни сили и наложиха сериозно напрежение на домакините в последните секунди.

Възпитаниците на Микел Артета взеха инициативата още от първите секунди на двубоя. В седмата минута Габриел Жезус и Букайо Сака разиграха отлично между четирима играчи в жълто на дясното крило, топката бе пратена към Такехиро Томиясо, който отново намери с двойно подаване фланговия играч и Сака само от няколко метра преодоля Жозе Са за 1:0.

Футболистите на Арсенал изобщо нямаха намерение да намаляват темпото в двубоя. Още в 13-ата минута след прекрасна многоходова атака, преминала на няколко пъти по двата фланга, в крайна сметка се стигна от отлично взаимодействие между Габриел Жезус и Александър Зинченко, като вторият в крайна сметка прати добра топка към забравения от гостите Мартин Йодегор, който безпроблемно реализира с левия крак за 2:0.

В 20-ата минута лондончани отново рязко вдигнаха оборотите и направиха опасно влизане в наказателното поле, но този път “вълците” се справиха и успяха да изчистят. Лошите новини за Гари О’Нийл обаче не спряха до тук и минутка по-късно се наложи титулярния вратар Жозе Са да бъде сменен с травма. В 25-ата минута Габриел Мартинели влезе добре отляво и стреля, а топката срещна тялото на бранител, но само за да отиде в краката на Тросар, който обаче също бе блокиран.

Гостите от Уулвс осъществиха първата си по-добра атака след изминаването на половин час игра, когато на два пъти вкараха опасно топката в пеналта, но там техни играчи не успяваха да я засекат добре. В 37-ата минута Габриел Мартинели получи в хубава позиция напълно сам пред наказателното поле, успя хубаво да намери пространство и да стреля, но кълбото се отклони в лявата греда. Малко след това Жезус също не успя да намери мрежата от непосредствена близост. Бразилският нападател направи нов солиден пропуск и в добавеното време, когато обаче ударът му бе спасен от Даниел Бентли.

В последната минута на добавеното време на първото полувреме Зинченко допусна нова грешка, която бе на път да изведе Хий-Чан Хуан очи в очи с Давид Рая, но бившият страж на Брентфорд се придвижи достатъчно бързо и спаси. Втората част започна по сходен на края на първата начин. Габриел Жезус отново се размина с хубаво центриране на границата на малкия пеналт, а малко след това Зинченко направи поредната си колеблива намеса от другата страна на полето, но тя отново не бе наказана. Малко след това Матеус Куня се справи с Деклан Райс и влезе в пеналта, но изстрелът му бе спасен от Давид Рая.

Постепенно срещата влезе в доста по-спокойно темпо, в което домакините притежаваха топката в голям процент от времето, но разиграваха на по-ниска скорост и не прибързваха, спокойни от добрата преднина, която имаха. В 75-ата минута Букайо Сака бе близо до втори свой гол, но не уцели горния десен ъгъл на вратата, който целеше. Домакините пропуснаха нов добър шанс да вкарат трето попадение в 83-ата минута. Този път Леандро Тросар бе изведен великолепно зад гърба на защитата от Кай Хавец, но вратарят Дан Бентли много бързо успя да излезе напред и да го блокира.

Така се стигна до 86-ата минута, когато Олександър Зинченко за пореден път се забави и допусна грешка, която позволи топката да му бъде отнета, след което да отиде в Матеус Куня, а бившият играч на Атлетико Мадрид преодоля безпроблемно Рая за 2:1.

Само минутка след това играчите на Арсенал можеха мълниеносно да си върнат преднината от две попадения. Този път Мартин Йодегор пусна изключителен пас отново зад гърба на отбраната на “вълците”, появилият се от скамейката Еди Нкетия пое и стреля покрай Бентли, но нацели само лявата греда на вратата. В тези минути обаче “артилеристите” изглеждаха доста нестабилни, а гостите създаваха усещане, че е възможно да стигнат до втори гол, но това така и не стана.

С тази победа Арсенал запази първото си място в подреждането на Премиър лийг с 33 точки, цели четири преднина пред Манчестър Сити, но “гражданите” ще изиграят своя мач утре. За Уулвърхямптън това бе втора поредна загуба и с 15 точки са 13-и за момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация