Неочакван герой се появи на сцената, за да изведе Арсенал на върха във Висшата лига

22:11
Неочакван герой се появи на сцената, за да изведе Арсенал на върха във Висшата лига

Арсенал имаше неочакван герой. Силно критикуваният от началото на сезона Кай Хавертц донесе победата на "артилеристите" с 1:0 при гостуването на Брентфорд. Германският национал влеза като резерва и се разписа минута преди края на редовното време. Това бе едва вторият му гол за Арсенал, като първият бе от дузпа.

Играчи на "топчиите" на два пъти трябваше да изчистват топката от голлинията. При първата ситуация това стана след груба грешка на Аарън Рамсдейл. Тимът на Микел Артета обаче оцеля и отново е на първо място в класирането. Той се възползва от равенството между Манчестър Сити и Ливърпул и изпревари и двата отбора.

Късният гол бе отличен подарък за юбилея на Артета. Той записа мач номер 200 като мениджър на Арсенал, а статистиката показва, че се справя отлично, откакто е начело на тима, като днес отборът постигна 116-а победа под негово ръководство.

След като двата отбора не създадоха нещо интересно в първите десет минути, те бързо си размениха по едно положение. Тросар стреля високо над вратата, след като топката се озова в него след ъглов удар. В 14-ата минута Аарън Рамсдейл можеше да се озове в центъра на вниманието, но по неприятна за него причина.

Вратарят се завърна под рамката, тъй като Давид Рая няма право да играе в мача, тъй като е собственост на Брентфорд. Рамсдейл допусна груба грешка и като по чудо Арсенал се размина с получаване на гол. Стражът се забави с изчистването и загуби топката в малкото наказателно поле. Кълбото стигна до Мбемо, но неговият удар бе блокиран на голлинията от Деклан Райс. Добавката на Уиса пък бе пратена покрай вратата.

Тимът на Артета владееше топката в големи периоди и правеше опити да пробие защитата на съперника с постепенни атаки, но те не даваха големи резултати срещу добре организирания тим на Томас Франк. Рамсдейл направи нова грешка, като изпусна топката, но и този път това не се оказа фатално за гостите.

Чак към края на полувремето до някои възможности за удари. Първо Жезус стреля покрай вратата от малък ъгъл. При следващата ситуация бразилецът бе в доста по-добра позиция на границата на наказателното поле. Ударът му се отклони в бранител, но Флекен успя да го отрази. Секунди по-късно Сака намери Жезус зад защитата. Той стреля с глава, но вратарят на Брентфорд отново го спря. Тросар се разписа при добавката, но попадението бе отменено след разглеждане с ВАР поради засада на белгиеца.

Секунди след почивката Арсенал можеше да поведе след центриране на Сака към Йодегор, но Пинок успя да се намеси. След тази ситуация обаче "артилеристите" имаха сериозни проблеми да създадат опасност пред вратата на съперника. Брентфорд пък изключително рядко стигаше до противниковата врата.

Чак в последната част на двубоя и след някои смени играта се оживи. Добра атака на домакините завърши с удар на Ярмолюк, който не затрудни Рамсдейл, който бе по-стабилен през второто полувреме, но и не бе затрудняван особено. В 77-ата минута Зинченко спаси Арсенал от получаване на гол. Украинецът изби топката на голлинията след удар с глава на Мопе. Отговорът на гостите бе удар на Райс, който след рикошет мина близо до дясната греда на Флекен.

Тимът на Артета определено натисна в края на двубоя. Нкетия провали една великолепна възможност, когато гостите организираха контраатака, но той взе грешно решение и прати топката в ръцете на вратаря. Минута преди края на редовното време Хавертц се превърна в героят на деня за "топчиите". Великолепно центриране на Сака бе засечено с глава от германеца към близката греда и той отбеляза важен гол за Арсенал.

БРЕНТФОРД - АРСЕНАЛ 0:1

0:1 - Хавертц 89'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация