Чиро Имобиле направи разликата между Лацио и Селтик

21:51
Чиро Имобиле направи разликата между Лацио и Селтик

Отборите на Лацио и Селтик завършиха при резултат 2:0 на „Олимпико“ в ранния двубой от петия кръг на група Е в Шампионската лига. И двете попадения бяха отбелязани от резервата Чиро Имобиле в последните минути на мача.

Маурицио Сари предприе четири промени в стартовия си състав след загубата с 1:2 от Салернитана. Въпреки че е с грип, Иван Проведел стартира на вратата. В халфовата линия обаче липсваха Данило Каталди и Даичи Камада, които бяха заменени от Николо Ровела и Луис Алберто. В атака контузеният Матия Дзакани беше заместен от Густав Исаксен, а Валентин Кастейянос беше предпочетен пред капитана Имобиле. Гостите също бяха подредени в 4-3-3 с Ян Хьюн-Джун, Киого Фурухаши и Джеймс Форест в нападение.

Още в четвъртата минута Исаксен опита далечен шут по земя, който не беше проблем за Джо Харт. Веднага след това Фурухаши отговори с подобен удар, а Проведел улови топката. В осмата минута Исаксен този път стреля с глава, но топката отново отиде в ръцете на Джо Харт. Малко след това Фелипе Андерсон също пробва удар с глава, който обаче се оказа несполучлив. В 12-ата минута Алберто стреля от дистанция, но с това прати топката в аут. Последва нов пропуск на Андерсон. Впоследствие темпото на игра спадна и с това головите положения се изчерпаха. Все пак в минутите преди края на първото полувреме Ровела отправи два разочароващи удара, а Харт улови шут на Алберто.

Втората част започна с изстрел на Фурухаши, който мина встрани от вратата. Последваха два неточни удара с глава на Кастейянос след центрирания от корнер. В 61-вата минута се откри добра възможност пред Исаксен да се разпише, но неговият шут по земя мина покрай вратата. Малко след това Алберто и Адам Марушич отправиха неточни удари. В 71-вата минута при корнер Камерън Картър-Викърс стреля с глава, но Проведел улови топката. Секунди по-късно същото се случи и с изстрел на Хьюн-Джун. 

В 81-вата минута шут на Алберто профуча над вратата. Минута по-късно домакините най-после стигнаха до гол. Тогава Исаксен опита удар, при който топката претърпя рикошет и това се превърна в асистенция за Имобиле, който беше точен с изстрел отблизо. В 85-ата минута двамата отново изиграха главна роля за второто попадение на "орлите". Тогава Исаксен пусна пас към Имобиле, който първо се пребори с Лиъм Скейлс, след това финтира Картър-Викърс и накрая със своя удар прати топката в близкия долен ъгъл на вратата за 2:0. 

Това обаче не беше краят на всичко интересно в мача. В последните секунди на добавено време Халил Мелер реши да посочи бялата точка в полза на „детелините“ заради предполагаем фал на Патрик срещу Фурухаши. Все пак главният съдия прегледа наново ситуацията чрез ВАР и след като видя, че всъщност няма нарушение, той отмени отсъдената дузпа. Така римляните успяха да запазят мрежата си суха.

ЛАЦИО - СЕЛТИК 2:0

1:0 Имобиле 82'
2:0 Имобиле 85'

Лацио: Проведел, Ладзари, Гила, Патрик, Марушич, Гендузи, Ровела, Алберто, Исаксен, Кастейянос, Андерсон;

Селтик: Харт, Джонстън, Картър-Викърс, Скейлс, Тейлър, О'Райли, Макгрегър, Бернардо, Хьюн Джун, Фурухаши, Форес;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация