Фейенорд беше безкомпромисен срещу Лацио

22:30
Фейенорд беше безкомпромисен срещу Лацио

Нидерландският първенец Фейенорд записа заслужена и важна победа с 3:1 срещу гостуващия Лацио в сблъсъка помежду им от третия кръг на група Е в Шампионска лига. Това е втори пореден домакински успех за ротердамци в турнира, докато „орлите“ допуснаха първата си загуба в групата.

В 25-ата минута Сантиаго Хименес се разписа, но попадението му беше отменено от ВАР поради тънка засада. Все пак голмайсторът на Фейенорд наистина откри резултата, но това се случи в 31-вата минута. Нещо повече, домакините удвоиха преднината си в добавеното време преди почивката, когато Рамиз Зеруки беше точен с хубав шут от границата на наказателното поле. В 74-тата минута те стигнаха и до трети гол, който дойде с добавка на Хименес след избит удар на Кинтен Тимбер. Това беше вторият гол на нападателя в мача или общо 15-и за него от началото на сезона. Девет минути по-късно неговият съотборник Маркос Лопес извърши ненужен фал срещу Валентин Кастейянос в наказателното поле и така Педро Родригес вкара от дузпа за почетното попадение на римляните и крайното 3:1.

С тази победа Фейенорд събра 6 точки и поведе в групата преди мача на втория Атлетико Мадрид с последния Селтик. Лацио пък се свлече на третата позиция със своите 4 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация