Кристиано Роналдо се разминал на косъм от тежка контузия

15:47
Кристиано Роналдо се разминал на косъм от тежка контузия

Кристиано Роналдо беше заменен принудително в мача между Ал-Насър и Персеполис от Азиатската Шампионска лига. Двубоят завърши наравно - 0:0, а португалецът напусна терена в 78-ата минута след сблъсък с вратаря на гостите Алиреза Бейранвалд, който падна върху него при едно въздушно единоборство. Роналдо се хвана за врата и видимо изпитваше болка. Малко по-късно той отстъпи мястото си на Мохамед Маран.

Първоначалните информации са, че травмата на 38-годишния нападател не е сериозна. Очаква се той да е на линия за важния сблъсък срещу лидера в първенството на Саудитска Арабия Ал-Хилал след 4 дни.

Ал-Насър имаше 4 победи и максималните 12 точки преди домакинството на Персеполис от група "Е". Срещата обаче започна зле за тима на Рияд, който остана в намален състав още в 17-ата минута заради директен червен картон на Али Ал-Уджами.

Още преди това Кристиано Роналдо демонстрира феърплей в ситуация, в която съдията даде дузпа за неговия тим. Португалската звезда падна в наказателното поле след контакт с противников бранител, който се опита да изчисти топката. Реферът посочи бялата точка, но самият Роналдо с жест даде да се разбере, че срещу него не е имало нарушение.

Петкратният носител на "Златната топка" беше замесен във всички опасни атаки на домакините. В 57-ата минута той майсторски се обърна и стреля, но топката мина на сантиметри от лявата греда. Другата звезда на Ал-Насър - Садио Мане, също беше активен, но не успя да се разпише. 

Ал-Насър е сигурен участник във фазата на директните елиминации, а място там си осигури и Персеполис. Иранците са на второ място в групата с 8 точки кръг преди края и не могат да бъдат изместени от третия Ал-Духаил, който победи с 2:0 таджикистанския първенец Истиклол.

В група "С" на Азиатската Шампионска лига лидер е Ал-Итихад. Отборът на Карим Бензема победи с 2:1 като гост АГМК от Узбекистан. Бившият френски национал не се разписа, а двата гола за отбора му реализира Абдерразах Хамдалах преди почивката. Ал-Итихад събра 12 точки и има гарантирано място в следващата фаза.

Втори в подреждането с 8 точки е Сепахан. Иранският гранд се наложи с 1:0 над Ал-Кува Ал-Джавия, въпреки че завърши с 9 човека. Единственото попадение отбеляза Фаршад Ахмадзадех още в 4-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация