Илиан Илиев: Случващото се не е от полза на никой

19:32
Илиан Илиев: Случващото се не е от полза на никой

Селекционерът на националния отбор Илиан Илиев даде пресконференция преди европейската квалификация срещу Сърбия. Мачът в Лесковац е утре от 16:00 часа.

"Нещата не са добри за никой, който е свързан с българския футбол. В четвъртък единственото добро е, че направихме първата стъпка - да покажем характер. Това, което показаха момчетата, можеше да получи по-добър отзвук, ако не бяха нещата, които се случиха извън стадиона. Знаехме, че ще има мирен протест, но нещата са се променили. Съжаляваме за случилото се. 

Сърбия има футболисти от световна класа, не го казвам само от уважение към Сърбия. Искаме да покажем, че сме живи, да покажем, че има върху какво да стъпим - това, което на моменти показахме срещу Унгария. В такива мачове нашият отбор може да израсне. Можем да стиснем зъби, да покажем характер. Надявам се утре по същия начин да бъде. 

Да си кажем честно - от това, което се случи, много хора очакваха Унгария да ни победи. А бяхме на минута от победата, първа в квалификациите. Трябва отново да играем така и отново колективът да е над всичко. Равният резултат е част от играта, с точка няма да се класираме, но важното е да поставим основа. За два-три дни е трудно, но ще се опитаме да покажем някакъв стил. 

Със сигурност не е приятно за един отбор да няма победа от година, утре ще се опитаме, както срещу Унгария, но, пак казвам, че излизаме срещу Сърбия, която има играчи от световна класа. Ние играхме в четвъртък, Сърбия имаше в сряда контрола, те играха с доста от резервите. Ние или трябва да подходим с променим, или само с необходимите промени и да правим ротация в хода на мача. Още не сме избрали. За два дни няма как да ги вдигнем физически - това е въпрос на работата им в клубовете или на това какви професионалисти са. 

Всички въпроси с "ако", са спекулации. Дали бих започнал мача, ако знаех какво се случва пред стадиона в четвъртък - мога да отговоря така че да се хареса на много хора, но "ако" предполага много спекулации", заяви Илиан Илиев в Лесковац.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация