Бербатов: Целият свят ни се смее и промяната е неизбежна, призовавам феновете да протестират мирно

20:57
Бербатов: Целият свят ни се смее и промяната е неизбежна, призовавам феновете да протестират мирно

Бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов, който е лидер на опозицията срещу управлението на Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз, излезе с обръщение 24 часа преди европейската квалификация с Унгария. Както е известно, фенове от различни краища на България готвят протест пред Националния стадион "Васил Левски" по време на мача с маджарите.

"Здравейте, приятели! След като станахме свидетели всички, ние на, безумните действия и решения от страна на Българския футболен съюз в последните дни, мачът на националния отбор е отново на “Васил Левски”. Разбира се, целият свят ни се смее. И това петно, което тези родни управници на нашия футбол лепнаха на всички нас, надали някога ще бъде изтрито. 

Въпреки това аз се радвам, че след две години и половина, в които аз и моят екип открито протестираме и се борим срещу това управление на българския футбол, все повече и повече хора открито показват несъгласието си и неодобрението си срещу тези ръководители, и това ще кулминира в един напълно оправдан протест утре пред Националния стадион. 

Затова призовавам всички, които ще бъдат там: въздържайте се от крайни действия и агресия, разбирам огорчението ви и че чашата е преляла, но не допускайте каквито и да било прояви на насилие, расистки или други нецивилизовани призиви. Всичко това е чуждо на футбола, който искаме да имаме. Промяната е неизбежна, но агресията не помага", каза бившата звезда на Манчестър Юнайтед. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация