Гонзо: Ръководството на футболния съюз го избират президентите на клубовете, а не феновете

23:13
Гонзо: Ръководството на футболния съюз го избират президентите на клубовете, а не феновете

Техническият директор на националния отбор Георги Иванов заяви, че съжалява за всичко, което се случи около протеста срещу ръководството на БФС и призова журналистите да питат “организаторите” и “подстрекателите” защо той премина в насилие и вандалщина.

“Съжаляваме за всичко, което се случи. Даже не можем да се зарадваме на мача - на футболисти и треньори, за да ги поздравим за мъжката игра. Това, което се случи, беше нещо, което няма нищо общо с футбола. В крайна сметка трябва да разберем, че неслучайно УЕФА и СДВР дадоха препоръка да се играе извън София, защото всички призиви за мирен протест, може би хората бяха прави да искат да се измести мачът извън София.

Нямам идея как и защо тези фенове. В крайна сметка, без да съм адвокат, ръководството на футболния съюз го избират президентите на клубовете, а не феновете. За да бъдат толкова агресивни феновете, трябва да има някаква причина. В крайна сметка организаторите на самия протест и самите фенове могат да кажат защо е бил толкова агресивен протестът. Защото ние нямаме проблем фенове да присъстват на мача, но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мъчът щеше да премине по нормален начин.

Националният отбор не се крие. Националният отбор има препоръка от СДВР и УЕФА. Аз не мога да отговарям за ръководството, защото работя от две години и работя само за футбола. И това е начинът. Аз съм технически директор. Не знам какво и защо трябва да ви отговоря за СДВР и УЕФА.

Не мога да отговарям от името на ръководството, защото съм един служител на БФС. Но ако те имат, да ви отговорят защо не подават оставка. Затова казвам - президентите на клубовете, а не феновете, избират ръководството на БФС. Феновете избират министър-председател, министър на спорта, кмет на града и това са нещата, които са. Всичко това, което се случи, няма нищо общо с футбола. А ние последната седмица се занимаваме само с неща, които са извън футбола. Питайте тези организатори и подстрекатели на протеста защо това нещо се случи по този начин и няма смисъл повече аз да ви обяснявам. Благодаря ви!”, каза Гонзо след края на евроквалификацията между България и Унгария (2:2).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари