Алонсо е притеснен за началото на следващата година

17:54
Алонсо е притеснен за началото на следващата година

Байер Леверкузен може да остане без петима свои футболисти, които вероятно ще участват в турнира за Купата на африканските нации през януари. Старши треньорът на германския клуб Чаби Алонсо изрази притеснение, че първите два месеца на 2024 година ще бъдат доста тежки за "аспирините", които са на лидерската позиция в Бундеслига с актив от 28 точки.

"Това е голямо притеснение за януари и февруари. Може да останем без петима наши играчи и това е сериозен повод за тревога. Все пак реалността е такава и трябва да я приемем", заяви испанският специалист след победата на Байер с 1:0 срещу Карабах в груповата фаза на Лига Европа в четвъртък вечерта.

Алонсо добави, че е щастлив заради развитието на футболистите, които може да представят своите нации на голям турнир в близко бъдеще.

Крилото Нейтън Тела за първи път получи повиквателна за състава на Нигерия, където редовно играе нападателят Виктор Бонифейс. Защитниците Едмонд Топсоба (Буркина Фасо) и Одилон Косоно (Кот д'Ивоар), както и крилото Амин Адли (Мароко) също имат огромни шансове да участват в следващото издание на турнира за купата на африканските нации, започващ на 13 януари. Байер Леверкузен играе у дома срещу Унион Берлин в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация