Лутън беше на секунди от исторически успех над Ливърпул

20:32
Лутън беше на секунди от исторически успех над Ливърпул

Луис Диас се завърна на терена и реализира гол, с който Ливърпул се спаси от загуба при гостуването на Лутън, като срещата завърши 1:1. Колумбиецът, който пропусна последните два мача, след като баща му бе отвлечен в родината му, влезе в игра малко преди края и се разписа дълбоко в добавеното време. Бившият играч на Манчестър Юнайтед Таит Чонг, който също влезе като резерва, откри резултата в 80-ата минута.

Отборът на Юрген Клоп продължи серията си да се проваля при гостувания на новаци, след като миналия сезон спечели едва една точка в трите си мача. Мърсисайдци се изравниха по точки с Арсенал, но изостават на три точки от лидера Манчестър Сити. За Лутън това бе първа домакинска победа в първенството за този сезон и тя изкачи тима извън зоната на изпадащите.

Дъждът, който посрещна играчите на "Кенилуърт Роуд" не им попречи да зарадват феновете с интересни моменти. Мърсисайдци очаквано имаха предимство в началото, но домакините имаха план и успяваха успешно да се противопоставят. Трент Александър-Арнолд обаче започна да ги притеснява с отличните си центрирания от началото. При първото такова отлична работа на Менги предотврати топката да стигне до Жота.

Първият точен удар бе към вратата на Алисон и бе дело на Баркли. Бившият играч на Евертън обаче не затрудни вратаря. Дарвин Нунес бе изключително активен и отправи няколко удара. Те бяха точни, но стражът на домакините се справи с тях. В 13-ата минута великолепно подаване на Александър-Арнолд изведе Нунес, който овладя и отправи прекрасен удар, но топката се удари в гредата.

Удар на Каборе пък мина над вратата. Лутън бе подреден дефанзивно, но използваше всяка възможност за организиране на контраатаки и на няколко пъти стигна опасно до вратата на съперника. Мохамед Салах бе малко изолиран. Той обаче получи отлишен шанс да стреля в 21-ата минута, но прати топката високо над вратата. Малко след това египтянинът намери Нунес, който нанесе удар с глава, но неточен.

Отборът на Клоп търпеливо търсеше пролуки в защитата на съперника, което водеше до дълго владеене на топката, но домакините бяха отлично подредени и успяваха да се справят. В 33-ата минута Жота имаше добра възможност да открие, след като получи топката от Нунес. Португалецът стреля към близкия ъгъл на вратаря и Камински отрази удара.

И двата отбора стигнаха до един неточен удар след добри атаки. Ситуацията не се промени след почивката. Атаките към двете врати завършваха с грешки при последното подаване или слаби удари. Огбене създаваше много проблеми на защитата на гостите и по-специално на Александър-Арнолд, чиято зона бе уязвима, когато той се включваше в халфовата линия. В 65-ата минута играчът на Лутън направи фантастичен пробив по левия фланг, но до точен удар не се стигна. Той опита да подаде на Морис, който бе блокиран.

Клоп видя нуждата от промени и направи тройна смяна, като извади Жота, Гомес и Собослай и пусна Гакпо, Цимикас и Елиът. Това сякаш даде резултат, защото последваха няколко положения пред вратата на домакините. Първо Гакпо не успя да отправи удар, след като получи топката в наказателното поле. След това Нунес направи уникален пропуск. Салах бе изведен сам срещу вратаря. Неясно дали опита да стреля с глава, но прати топката към уругваеца, който бе пред опразнената врата, но прати топката високо над вратата. Малко по-късно Салах отново изведе Нунес. Този път той отправи точен удар и то доста силен, но вратарят на Лутън го изби.

Пропуските на Нунес се оказаха фатални, тъй като в 80-ата минута домакините поведоха. Блестяща контраатака, в основата на която бе Баркли, завърши подаване на Каборе към Чонг, който прати топката в мрежата. Играчите на Ливърпул имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле малко преди това. Ситуацията бе прегледана, но голът бе признат и феновете на Лутън го отпразнуваха два пъти.

В игра се появи и Луис Диас, а гостите се хвърлиха в атаки. Конате бе близо до изравняване, но ударът му с глава прати топката малко покрай вратата. В добавеното време Луис Диас спаси Ливърпул от загуба. Колумбиецът засече с глава центриране на Елиът и изравни резултата. След това показа фланелка с надпис "Свобода за татко". Секунди преди последния съдийски сигнал домакините можеха да се разпишат, но Алисон отрази удар на Каборе.


ЛУТЪН - ЛИВЪРПУЛ 1:1

1:0 - Чонг 80'
1:1 - Диас 90'+5

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация