Комфортна победа за Ливърпул срещу Нотингам

19:38
Комфортна победа за Ливърпул срещу Нотингам

Ливърпул надделя с класическото 3:0 в домакинството си на Нотингам Форест в мач от десетия кръг на Премиър лийг. 19-кратните шампиони на Англия си осигуриха комфортна преднина още през първата част с попадения на Диого Жота (31’) и Дарвин Нунес (35’), а Мохамед Салах (77’) също стигна до заслужено попадение през второто полувреме след комична грешка на вратаря на гостите.

Още от самото начало мърсисайдци поеха инициативата в срещата и в третата минута Мохамед Салах прати технично топката в пеналта към Дарвин Нунес, но уругваецът не успя да контактува добре с нея. Минута по-късно именно нападателят пък подаде добре към свободния Диого Жота на точката за дузпа, но той не успя да овладее. Гостите отговориха с бърза атака в деветата минута, когато Еланга се озова очи в очи с Алисон, но стреля неточно. Шведското острие обаче бе и в засада. Отново Дарвин Нунес бе изведен отлично от Салах малко преди изтичането на половин час игра, но бившият играч на Бенфика стреля в добре позиционирания Мат Търнър. След това той стигна до топката след изпълнението на корнер, но отново бе неточен.

Натискът на Ливърпул стигна до своя логичен завършен веднага след изминаването на половин час игра, когато домакините за пореден път отнеха топката в средата на терена, а бързото преливане в предни позиции даде възможност те да се озоват в конфигурация трима атакущаи срещу двама бранители. За пореден път Салах намери добре Дарвин Нунес, той отново стреля добре, но несполучи, но намесата на Търнър само изпрати топката в краката на Диого Жота, който реализира напълно спокойно за 1:0. Това се оказа и гол номер 50 за португалеца в Премиър лийг.

Играчите на Юрген Клоп нанесоха втори удар на своя противник само няколко минути по-след това. Те отново по познатия от началото на срещата успяха да отиграят много качествено топката в средата на терена, а това даде възможност тя да бъде пратена към Салах на фланга, египтянинът отново демонстрира отличното си чувство и комбинира с Доминик Собослай, който влезе на скорост в пеналта. Той на свой ред я прати успоредно към Дарвин Нунес, който само от около метър нямаше как да сгреши и покачи на 2:0. В 39-ата минута Мат Търнър отново трябваше да се намесва решително след хубав удар на Раян Гравенберх.

Футболистите на Ливърпул продължиха да държат инициативата в двубоя и с началото на втората част, но първото им по-добро положение дойде малко преди изтичането на час игра, когато току що появилият се от скамейката Харви Елиът бе изведен в отлична позиция, но изстрелът му бе блокиран. Постепенно нещата на терена доста се успокоиха и срещата вървеше спокойно. Така домакините стигнаха до 77-ата минута, когато “червените” изнесоха топката след корнер, тя бе изпратена силно към Мохамед Салах, а там отпред напълно неясно защо бе излязал вратаря на Нотингам Форест Мат Търнър, който се размина доста комично с топката, а египтянинът напълно необезпокояван я прати в мрежата за 3:0.

Постепенно след срещата гостите се настаниха около наказателното поле и започнаха да разиграват спокойно топката, но бяха затваряне добре от домакините. Все пак в 86-ата минута топката бе добре центрирана към Антони Еланга, който стреля добре, но нацели горната греда на Алисон. Малко след това отново шведът получи добро подаване, но изобщо не успя да намери рамката на вратата. В последните секунди на двубоя появилият се от скамейката Коди Гакпо също успя да се разпише, но попадението му бе отменено поради засада.

С тази победа Ливърпул вече има 23 точки и продължава преследването с Манчестър Сити, Арсенал и Тотнъм. Нотингам Форест пък продължава да е в серия от шест двубоя без победа и с десет точки е малко над зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация