Възстановяването на Неймар ще продължи между 6 и 12 месеца

21:45
Възстановяването на Неймар ще продължи между 6 и 12 месеца

Бразилската звезда Неймар претърпя операция на коляното. Процедурата е била направена в Бело Оризонте, а възстановяването на нападателя се очаква да бъде между 6 и 12 месеца. Най-вероятно той няма да може да участва в Копа Америка, която ще се проведе в Съединените щати следващото лято.

Интервенцията е включвала оперативна намеса на предна кръстна връзка и менискуса на коляното му. Тя е била извършена от лекаря на националния отбор на Бразилия Родриго Ласмар и е отнела четири часа, съобщава “Глобо”. Очаква се играчът да бъде изписан от болницата в събота.

31-годиншият Неймар получи контузия на лявото коляно по време на мача на Бразилия срещу Уругвай на 17 октомври. Тогава той напусна стадиона в Монтевидео с помощта на патерици.

Това е поредната контузия за рекордьора по голове за Бразилия. През март сезонът му в Пари Сен Жермен приключи поради операция на десния глезен. През лятото той премина в Ал-Хилал в Саудитска Арабия. Той игра в пет мача и отбеляза един гол за новия си клуб преди сезонът му да приключи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация