Неймар: Саудитското първенство ще бъде много интересно и съм сигурен, че ще го гледате

15:51
Неймар: Саудитското първенство ще бъде много интересно и съм сигурен, че ще го гледате

Звездата на Бразилия Неймар говори на пресконференция преди домакинството на “селесао” от квалификациите за световното първенство срещу Боливия. Новото попълнение на саудитския Ал-Хилал говори по различни теми пред журналистите.

"Чувствам се добре, щастлив, но очевидно не съм 100% във форма. Главата ми е добре, тялото ми е добре. Щях да играя в последния мач на Ал-Хилал, но бях ударен по време на тренировка и треньорът реши да ме остави извън състава, за да мога да дойда в Бразилия ”, каза 31-годишният Неймар.

Последният негов мач за националния отбор беше загубата на четвъртфинала на световното първенство от Хърватия. Той напусна Катар със съмнения относно бъдещето си в националния отбор и не игра в първите три мача на "селесао" тази година. Сега съмненията на Неймар изглежда са приключили.

"Семейството и приятелите ме посъветваха да продължа в националния отбор и аз си дадох сметка за всичко, което съм направил. Когато си с близките си, семейството си, те те поставят на мястото ти и те карат да видиш, че си струва да продължиш да бъдеш щастлив, като носиш фланелката на Бразилия“, каза още той.

Футболистът коментира и факта, че се нуждае нуждае от само един гол, за да изпревари Пеле (77 гола) като голмайстор на националния отбор в официални мачове, макар че Бразилската футболна конфедерация не желае да признае тази статистика, тъй като счита, че Краля футбола  има 95 гола.

Неймар обаче призна, че постижението е още един стимул за него да играе за Бразилия. "Трудно е да се осъзнае какво означава този рекорд, но означава много. Пеле, за всички тук, за нас, единодушно е, че той е Кралят на футбола. Представете си да надминете някой като него… нещо, което никой никога не си е представял, че ще бъде надминато.

Мога да го кажа, но това е нещо, на което ще отговоря по-късно. След като го направя, ще отговоря. Сигурен съм, че ще бъде чувство на голямо щастие, много гордост. Никой не стига до върха сам, има нужда от помощ от много хора, колкото и да са талантлив, не можеш да се справиш сам. Дори в тениса, спорт който е индивидуален, имаш нужда от треньор, някой, който да плаща за пътуванията ти, в живота никога не си сам. Така че, когато счупя рекорда, ще го посветя на тези хора.”, каза нападателят.

Неймар, който се сблъска с критики от феновете във Франция през последните години и напусна ПСЖ на фона на информациите, че не е желан в клуба, не счита, че футболът във Франция е по-добър от този в Саудитска Арабия.

"Уверявам ви, че футболът в Саудитска Арабия е същият. Топката е кръгла, има голове и ако погледнете имената, които играят в саудитската лига... Не знам дали е по-добра от френската лига или не. Искам да печеля титли за Ал Хилал.

Сигурен съм, че няма да е лесно да спечелим шампионата на Саудитска Арабия, други отбори станаха по-силни, имат известни играчи. Ще бъде много интересно и съм сигурен, че ще гледате", каза още Неймар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация