Не се съмнявайте, че на \"Анфийлд\" ще е горещо!

11:03
Не се съмнявайте, че на \"Анфийлд\" ще е горещо!
С традиционните "закачки" подходиха представителите и на двата лагера към голямото английско дерби. Разбира се това са традиционни опити за психологическо въздействие преди сблъсъка, които са интересни и подгряващи по-скоро за публиката, отколкото влияещи върху нагласата на играчите. Иначе преобладаващото безпристрастно мнение сред специалистите на Острова е, че най-вероятно срещата ще завърши наравно. Според анализатора на ВВС Марк Лоуренсън (бивш играч на Ливърпул) дербито идва в прекалено ранна фаза на шампионата и това може да повлияе на качеството на играта, защото залогът е твърде голям. Коментаторът обърна внимание на един от минусите за домакините преди мача - контузиите на Торес и Джерард.

"Те представляват 50 процента от потенциала на състава и дори и да играят не се знае доколко са възстановени, и с какво ще могат да помогнат. Освен това във вторник предстои и важен двубой от Шампионската лига в Марсилия и ще бъде голям риск и двамата да се товарят максимално, и да се усложнят травмите им."
- посочи Лоуренсън.

Той подчертава още, че Бербатов е идеалният партньор за Рууни, като изтъква, че изтеглен зад нашето момче английският национал ще бъде още по-полезен:

"В средата на терена Уейн може да прави неща, които никой друг в Англия не може"
.

Прогнозата на специалиста за крайният резултат е 0:0. Много от играчите и на двата тима бяха заети със световни квалификации миналата събота и сега в сряда. Според Пол Скоулс това е и добре и зле. Полезно доколкото, че футболистите са подържали върхова форма в официални мачове, но и вредно защото се е нарушил тренировъчния ритъм в клубните им отбори. Рижият халф на Юнайтед наблегна на факта, че със съотборниците си на практика са тренирали заедно само в петък, при това с разпускащи упражнения за около час. От предхождащите двубоя събития се откроиха и критиките към ръководството на Ливърпул от страна на бранителя на мърсисайдци Джейми Карагър. В новата си автобиография той открито нападна собствениците на клуба Том Хикс и Джордж Джилет, като каза че те не отделят достатъчно средства за тима и са разстроили атмосферата в съблекалнята с преговорите за мениджърското място с Юрген Клинсман в началото на тази година. При това зад гърба на наставника Рафаел Бенитес. Не е добре за климата в екипа и това, което се случи със Сами Хуупия. 34-годишният финландец, който е с 446 участия с червения екип и започва десетия си сезон на "Анфийлд", е жестоко обиден от решението на Рафа да го извади от 25-членната група за участие в Шампионската лига. Той каза, че е шокиран от това пренебрегване. Снажният бранител беше искан от Сток Сити през лятото, но Бенитес го спря.
"Ако ми беше казал навреме, че не съм му необходим, щях да си намеря друг тим" - основателно се оплака Хуупия.

Разбира се най-коментирани в лагера на Ливърпул са травмите на Фернандо Торес и Стивън Джерард. Миналата седмица те подновиха тренировките си, след като Торес страдаше от разкъсани мускулни влакна, а Джерард се възстановяваше от лека операция в слабините. До последния момент обаче няма да е сигурно дали ще излязат на терена. За "червените" се очаква да направи дебют новото лятно попълнение - лявото крило Алберт Риера. Рафа Бенитес се надява той да е щастливият му жокер, след като 26-годишният испански национал има вече победа над Юнайтед когато игра за състава на Манчестър Сити.

В състава на Манчестър Юнайтед големият отсъстващ продължава да е контузеният Кристияно Роналдо.
Добрите новини за отбора са, че Майкъл Карик и Райън Гигс вече са възстановени от контузиите си и се очаква да играят срещу големия съперник. Гигс дори намери време да "удари едно рамо" на Бербатов, като каза, че е горд от привличането на българина. Според уелсеца нашият център пасва отлично на стила на игра на "червените дяволи". Според ветерана, Митко има отличен ръст и същевременно техника, които го правят по-различен от Рууни и Тевес, но същевременно и отлично тяхно допълнение. Юнайтед най-накрая финализира и идването в тима на анголския централен нападател Манучо. Той имаше проблеми с работната си виза за Англия и се наложи да играе няколко месеца под наем в гръцкия Панатинайкос. Манчестър Юнайтед купи Матеуш Алберто Контрейраш Гонсалвеш - Манучо през януари 2008 година от Петро Атлетико (Ангола). Без да изиграе нито един мач за "червените дяволи", 25-годишният играч беше преотстъпен в Гърция, а после се завърна и изкара лятната подготовка с Манчестър Юнайтед. Нападателят е с 14 мача за националния отбор на страната си и 6 гола. Познат е и на зрителите у нас. Манучо отбеляза 4 зрелищни гола в турнира за купата на Африка, бе една от звездите на турнира и помогна на страната си да достигне до четвъртфиналите. Сър Алекс вече може да се радва на пълен комплект нападатели за всякакви възможни ротации през сезона: Уейн Рууни, Карлос Тевес, Манучо и Димитър Бербатов.
Добро каре от аса.

Вглеждането в статистиката сочи, че Ливърпул няма домакинска победа от седем години над Манчестър Юнайтед и не може да ги бие вече четвърти сезон. В предишните четири двубоя на "Анфийлд", на три пъти се стигна до успехи с по 1:0 за Юнайтед, плюс едно нулево равенство.

Вероятните състави :
Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Карагър, Шкъртел, Досена, Масчерано, Алонсо, Риера, Бабел, Кайт и Кийн

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Браун,Фърдинанд, Видич, Евра, Карик, Флетчър, Скоулс, Тевес, Рууни, Бербатов

Сигурен съм, че всеки български почитател на английския футбол си има собствено мнение за това как ще се развие и завърши тази среща, защото двата клуба са сред най-популярните у нас. За мен статистиката от досегашните сблъсъци не играе роля. Тотаджийски казано мачът е троен. Очаквам предпазлива игра и от двата състава, което най-вероятно ще доведе до слаба резултатност. Много често в тези съперничества, този който първи вкара завършва като победител. Мисля, че най-реалният резултат за този едва четвърти кръг от надпреварата е равния (по-вероятно все пак с голове).
Пълен "Анфийлд" и многомилионна телевизионна аудитория по целия свят, това е най-сигурното което ще предизвика дербито Ливърпул - Манчестър Юнайтед тази събота, 13 септември, 14.45 ч.българско време.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация