Григор: Имаше някои луди разигравания

17:50
Григор: Имаше някои луди разигравания

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Париж с награден фонд от 5,8 милиона евро.

В първия мач от програмата за деня в зала "Берси" във френската столица най-добрият български тенисист отстрани поставения под номер 3 в схемата и шампион за 2020 година Даниил Медведев с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) след два часа и 54 минути игра.

Преди седмица българинът и руснакът се срещнаха във втория кръг и на турнира във Виена. Тогава победата бе за Медведев, който спечели след обрат в три сета. Сега обаче тя бе за българина, който спечели за трети път в общо десетте мача помежду им и за пръв път от 2021 година насам.

Днешната среща започна по начин, много сходен от тази преди седмица. В първия сет Димитров контролираше играта изцяло и не остави никакви надежди на Медведев за спечелването му.

“Не знам как спечелих. Борих се много при 5:3 в третия сет и мачбол при 40:15. Това не бе достатъчно, за да победя тенисист от класата на Медведев. Със сигурност ще изгледам последните геймове отново, за да видя какво можех да направя по-добре. Хубаво е, че накрая успех да спечеля! Щом изпуснеш момента, не трябваше да съжалявам за него. Накрая трябваше да остана в мача. Да търся мощни удари. Имаше някои луди разигравания. Винаги е така в мачове на такова ниво. И двамата са доста уморени, но накрая съм щастлив”, заяви Григор Димитров веднага след победата.

“Разиграване с 47 удара на мачбола? Не знам. Бях много слаб в краката. Загубих бройката на отиграванията. Опитвах добър удар, но не успявах. Имаше и някои забавни отигравания в този двубой. Много е трудно да се възстановиш, особено когато играеш бекхенд с една ръка, но това са точките, които искаш да изиграеш, когато си професионалист”, добави Гришо.

В третия кръг Григор Димитров ще играе с Александър Бублик от Казахстан. За класирането си за тази фаза той ще прибере 77 760 евро от наградния фонд и ще вземе 90 точки за световната ранглиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация