Легенда на Аякс ще се опита да изъкне гранда от невижданата криза

18:23
Легенда на Аякс ще се опита да изъкне гранда от невижданата криза

Намиращият се в незапомнена криза Аякс обяви официално назначението на Джон ван’т Шип за старши треньор на клуба. Бившият играч на амстердамци, който има 347 мача и 33 гола за клуба, подписа договор с нидерландския гранд, като контрактът е със срок на действие до 30 юни 2025 г.

През треньорската си кариера 59-годишният специалист вече е бил асистент и временен треньор на младежите и на първия отбор на Аякс, като е водил още тимове като Твенте, Мелбърн Сити, Цволе и националния отбор на Гърция.

Самият Ван'т Шип заяви: "Щастлив съм, че всичко завърши, и с нетърпение очаквам да започна работа в клуба, където някога започнах и аз. От разговорите, които проведох с всички замесени в този процес, у мен останаха много добри чувства. Аякс трябва бързо да поеме по спортния път нагоре и аз съм щастлив да работя за това".

Аякс е в трагична форма и в момента е на последното място в Ередивизи след 8 изиграни мача за клуба. Амстердамският гранд записа за пръв път в историята си пета поредна шампионатна загуба, след като вчера бе разбит с 2:5 от големия съперник ПСВ Айндховен. Преди седмица Аякс се раздели с треньора си Морис Стийн след ужасния старт на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация