Фейенорд доуби Аякс в доиграването на Де Класикер

18:38
Фейенорд доуби Аякс в доиграването на Де Класикер

Три дни след началото на дербито между Аякс и Фейенорд днес то беше доиграно и в крайна сметка завърши при резултат 4:0 в полза на гостите от Ротердам.

Както е известно, Де Класикер започна в неделя на “Йохан Кройф Арена”, но беше прекратен при резултат 0:3 в 55-ата минута, след като на два пъти домакински фенове прекъсваха мача чрез хвърляне на факли на терена. Впоследствие беше взето решение сблъсъкът да се доиграе днес от 15:00 часа българско време, стартирайки именно от 55-ата минута на двубоя, който беше довършен пред празни трибуни.

Още четири минути след подновяването на играта Сантиаго Хименес отбеляза последното попадение в двубоя, разписвайки се с шут по земя. Така мексиканският нападател завърши мача с хеттрик, добавяйки и една асистенция, след като имаше принос и за трите предишни попадения. 22-годишният голмайстор се превърна в първия играч в историята на Фейенорд, който вкарва три гола в гостуване на Аякс в Ередивизи. От началото на кампанията той има цели девет попадения в шест шампионатни срещи.

След като Фейенорд стартира сезона с две равенства в първенството, тимът нареди четири поредни победи в нидерландския елит, и то при обща голова разлика от 21:3 в тях. Така действащият шампион е трети в класирането с актив от 14 точки, а лидерите ПСВ Айндховен и АЗ Алкмаар са с по 15 пункта, но и мач по-малко. За Аякс пък кампанията започна кошмарно, като до момента амстердамският гранд има едва 5 точки от пет двубоя, които им отреждат 14-ото място в подреждането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация